Egy olaszországi utazás fotói 2. rész

2023.05.29

Idén is sor került a gradoi utazásra, ami most is élményekben gazdag volt. Milyen jó, ha az ember lányának vannak olyan barátnői, akik bevállalnak egy ilyen utat szó nélkül, és a napi fotózkodást is. A képek egyenlőre telefonnal készültek, de tervezzük a későbbiekben, hogy fotóst is viszünk magunkkal. Felmerülhet a kérdés, hogy miért kell Gradoig menni néhány képért, nyilván erre nincs ésszerű magyarázat. Csupán annyi,  hogy feledhetetlen élmény egy ilyen több napos utazás, együtt töltött idő. Ilyenkor nyilván nem csak fotózkodunk, hanem élvezzük a gasztronómiát, sokat sétálunk és gyönyörködünk a tenger látványában. 

A pink jól mutat a fehérrel

Valamiféle koncepcióm volt, amikor elindultam, és vittem sok ruhát, de a lányok is pakoltak, és kiborítottunk mindent, majd megnéztem, hogy miből tudunk dolgozni. Idén a pink-fehér outfitek voltak a befutók, azt gondolom. A pinket a fehér szépen kiegyensúlyozza, és harmonikussá válik a szett, nem lesz harsány, nem lesz sok. A fehérrel visszafogott és nyárias. 

Hogyan viselj sneakerrel és több stílusban egy nyári ruhát?

Nézzük hány élete lehet egy karcsúsított elöl gombos pink ruhának. Ugyanaz a ruha mindkettőnkön, pedig teljesen különböző testalkat és méret vagyunk, mégis  jól működött. Nem beszélve a színtípusunkról. Heni hideg tél és homokóra, én világos tavasz és körte alkat. Funkcionálhat ruhaként és kabátruhaként is, akár farmerral, akár egy szoknyás szettel. Sneakerrel vagy mokaszinnel, mindkettővel jól mutat. A pinknek egy olyan árnyalat ez a ruha, ami valóban mindkét színtípusnak nagyon jó, nem túl sötét és nem túl világos. 

Felmerülhet a kérdés, hol öltöztünk? Elárulom, hogy volt, amikor az utcán. Vittünk egy nagy törülközőt spanyol falnak, a lényeg, hogy megoldottuk. Rengeteg ruhás zsákkal jártuk az utcákat, kerestük a fotózásra alkalmas helyeket, háttereket. Mivel kis városról beszélünk, nem kis látványosság voltunk, a kamera állvánnyal, sok ruhával a kezünkben, hátunkon. A szálloda recepciósai egyébként emlékeztek ránk tavalyról. Mivel ugyanabban a szállodában szálltunk meg most is. Akkor is részesei lehetettek, mennyit rohangáltunk a sok ruhával ki-be a szállodából. 

Hogyan válassz mintás szoknyához felsőt?

A pink mintás szoknya-felső kombináció is szépen illett a kreációnkba. Nem egybe ruha, hanem egy A vonalú maxi szoknya és hozzá egy ugyanolyan póló.  Az A vonal jellegzetessége, hogy az alma alkaton kívül minden testalkaton jól mutat. Ha nagy a pocak,  akkor nem érdemes szoknyával próbálkozni, a ruha jobb lesz, mivel a szoknya a kritikus részen vág el. De minden teltebb testalkatnál egyénileg kell megnézni, hogy mi fér bele még. 

A két részes szettek előnyei, hogy különböző képen kombinálható, akár egy másik felső résszel is. Ilyenkor érdemes a már szoknyában lévő színekből választani hozzá egy másik színt. Nekem most a krémszínre esett a választásom.  

És jön a folytatás a zöld színnel és a türkizzel..... 

Amennyiben további tippeket szeretnél, várlak egy személyes stílustanácsadáson, vagy a stílustippek haladó klubban, ahol videókon keresztül kapsz hetente új ötleteket, valamint folyamatosan kérdezhetsz tőlünk. 

A blog 1. részét pedig itt olvashatod! 

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.