Tanácsok plus size hölgyeknek

2022.03.11

Mire figyelj, ha plus size alkat vagy?

Több szempont is van, amire érdemes figyelni a plus size hölgyeknél.  Kezdjük láb formájával. Attól függetlenül, hogy valaki erősebb testalkatú, lehet nagyon csinos a lába, de lehet kissé vastagabb combja is. Ha vastagabb a láb, akkor arra kell nagy figyelmet fordítani, hogy vékony résznél érjen véget a ruha, de akár egy nadrág is. Ne vágjunk bele a vastagabb részbe. Ezt szépen illusztrálja a két fotó, mennyivel esztétikusabb a második mindkét esetben. 

A másik nagy kérdés, hogy mikor emeljük ki a derekat és mikor ne? Amennyiben arányosan rakódnak a kilók, és a csípőhöz képest megmarad az aránylag vékonyabb derék, így a derék kiemelhető a fotón látható bal oldali módon. Ha viszont eltűnik a derék, mert derékra hízik az ember, akkor már ne helyezzünk semmilyen módon övet oda, és a jobb oldali példát használjuk. 

Nadrág-felső kombináció esetén a fotón szépen látható, hogy szélesebb derék esetén nem szerencsés vízszintes vonalat helyezni a derékra. Kissé sejtelmesen betűrt felső szerencsésebb. Ráadásul a bő nadrág plusz kilók látványát eredményezi, mint egy aránylag szűkebb. Bár én a második képen szereplő hölgynek teljesen szűk  bokáig érő nadrágot javasolnék. Úgy kellőképpen nyújtaná a lábát. 

Amikor van derék, engedjük láttatni, mert könnyen "macisít" egy bővebb felső, lásd bal oldali kép. 

Amennyiben arányosan hízik az ember, és van definiálható derékvonal,  úgy viselhetnek a hölgyek szűk nadrágot, betűrt felsőkkel, és jöhet rá egy blézer. Az azonos színű blézer - nadrág kombináció nyújtja a testalkatot. Az egyenes szárú nadrág is lehet megoldás, magasabb hölgyeken jobb mutat. 

Amennyiben nem tudod eldönteni,hogy milyen testalkatú vagy, milyen szabásvonalak állnak a legjobban, szívesen látlak szín-és stílustanácsadáson. 

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.