A külső megjelenésünk, mint önkifejezési eszközünk

2019.10.26

Az öltözködésünk az önkifejezésünk egyik eszköze, a külsőnkkel anélkül kommunikálunk, hogy egy szót is szólnánk.

Szavak nélkül is sokat elárulunk magunkról, sok esetben még arról is, hogy mit gondolunk a világról.
Azt a bizonyos első benyomást 55 %-ban a külsőnk határozza meg, 38 %-ban a nonverbális kommunikációnk, és 7%-ban a mondandónk tartalma.
Ez azt jelenti, hogy ha találkozol valakivel, előbb fog arra emlékezni, hogy mi volt rajtad, hogy néztél ki, mint arra, hogy mit mondtál neki. Érdekes és döbbenetes nem?
A mai felgyorsult világunkban, ahol pillanatok alatt születnek üzletek, sorsdöntő találkozások történnek, érdemes hangsúlyt fektetni a külső megjelenésre. Holott minden pont azt diktálja, hogy minél kényelmesebben, lezserebben sőt hanyagul is elég öltözni. A munkahelyeken már kevésbé van dress code, a fő szempont a kényelem. Akik szeretnek változatosabban öltözni, sokszor furcsán érzik magukat, mivel ezzel kitűnnek a tömegből, és inkább ők vesznek vissza. Több ilyen történetet hallottam.
Én mégis azt mondom,hogy nem visszavenni kell, hanem példát mutatni. Bátra öltözködjetek, legyetek kreatívak! És ne legyetek alul öltözöttek! Ha már választani kell, akkor inkább öltözzetek túl egy szinttel minden eseményt.

Ha pedig segítségre van szükséged, mert nehezen boldogulsz az üzletek széles kínálata között, és nem tudod,hogy mi áll igazán jól neked, akkor keress bátran! Ha megújulásra vágysz, stílust szeretnél váltani, vagy új külsőt szeretnél, akkor tudok neked segíteni!

Szerző: Tomasvoszky Andrea, stílustanácsadó, személyi és üzleti stylist

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.