2020 ősz/tél trendjelentés

2020.11.27

Fontosnak tartom előre elmondani, hogy a trendek jönnek mennek. Véleményem szerinte sokkal fontosabb a stílusunk építése, mint a trendek követése. Viszont a trendek pontosan alkalmasak arra, hogy új dolgokat csempésszünk a ruhatárunkba. És amikor az aktuális trend éppen megfelel a stílusunknak és ízlésünknek, akkor nyert ügyünk van. Ebben az esetben érdemes 1-2 minőségi darabok beszerezni.

Az idei őszi-téli szezon egyik trendje a nude szín, vagyis minden ami nude. Ez a szín a tavasz és ősz típusoknak fog kedvezni, hiszen nekik áll a legjobban. De természetesen a  többi típus képviselői is szemezgethetnek belőle, csak okosan kell összerakniuk szettet. Lehetőleg az arc közelébe olyan színt kell tenni, ami jól áll. Egy teljesen nude szettnek rendkívül kifinomult, visszafogott, elegáns hatása van.  Egy élénk színű lánccal, vagy kis kendővel bárki fel tudja dobni. Sok esetben egy jó smink is csodákra képes. Én személy szerint évek óta viselem a nude darabokat akár tetőtől talpig, és nagyon szeretem.

Tél típusok ki tudják egészíteni hófehérrel, feketével, sötétkékkel, vagy fenyő zölddel. Ha az arcod előtt lesz egy kis kontraszt, és egy élénk szín, akkor nem fog teljesen sápasztani a nude.

A következő trend, ami még mindig tartja magát az a puffos ujj, a fodrok és a masnik.  A puffos ujjról  azt kell tudni, hogy azoknak fog jól állni, akiknek keskenyebb a válla. Egy eleve szélesebb vállalkat tovább szélesít, így erre érdemes figyelni. Ha valaki arányosan vékony alkatú, és egy puffos ujjú felsőt vesz fel, akkor érdemes a csípő résznél is egy kicsit erősíteni, mert különben arányok el fognak tolódni. A puffos ujjak a körte alkatoknak nagyon előnyösek. A fodrokról azt kell tudni, hogy volument növelnek. Olyan helyre érdemes rakni, ahol nem szeretnéd magadat erősíteni. A masnikra is ez érvényes, főleg a nagyobbakra.

Minden ami kockás, az idei év nagy divatja. Ide tartozik az Eszterházy kockás, pepita kockás, ablak kockás stb. Nagy divat most a hölgyek körében  pepita kockás nadrágkosztüm. Ha nem próbáltad még a kockásat, de tetszik, azt javaslom,hogy bázis színnel kezd, és kisebb kockákkal először. A nagy kockák egyébként szintén volument növelnek, így tisztában kell lenned azzal, hogy a magasságod, testalkatod szempontjából melyik az előnyösebb. Egy pepita kockás zakót  bázis színből jól ki tudsz használni a későbbiekben is, örök darab, kevésbé megy ki a divatból.

És jöhetnek a rojtok, minden ami rojtos. Egy klasszikus hölgy ruhatárába kevésbé beépíthető, de van azért rá példa lentebb, viszont aki szereti az extravagáns holmikat, számukra ez a trend kedvező lesz. Munkahelyre nem ajánlom, kifejezetten utcai  viselet inkább, nyáron tengerpartra.

A klasszikus ruhatárban így tud megjelenni például
A klasszikus ruhatárban így tud megjelenni például

Nagy trend idén ősszel a bőr és a fémes hatás. Bőrnadrágok, bőrdzseki, bőrkabátok minden mennyiségben. Ha tetszik a bőr neked, mindenképpen kombinálva építsd be a ruhatáradban, és ne tetőtől talpig. Irodai viseletre például egyáltalán nem alkalmas. Ha a stílusos megjelenést részesíted előnyben, akkor egy bőr nadrághoz már ne bőr dzsekit válassz, hanem egy másik textúrát inkább, és fordítva.  Egy hosszú bőrkabát alá sem kell már bőr nadrágot felvenni, mert kevésbé lesz stílusos és ízléses a megjelenés.

A maszkulin ruhadarabok is az idei ősz trendi darabjai közé sorolhatóak. A széles válltömések, nagy mérető széles vállú kabátok is trendiek. Ne feledkezzetek el arról, hogy ezek a darabok kevés embernek állnak jól. A maszkulin darabokkal eleve érdemes vigyázni, Inkább nőiesebb hölgyeknek javasolt. A férfias hatást mindenképpen ellensúlyozni kell. Pl. hosszú haj, ékszer. Könnyen túlságosan férfiasnak tűnhetsz egy ilyen darabban, ha nem tudod ellensúlyozni a nőiességeddel.

Ha úgy érzed,hogy szívesen foglalkoznál az egyéni stílusod építésével, akkor várlak Téged szeretettel az ONLINE STÍLUSKLUBBAN, ahová most kélt havi előfizetést ajándékba kapsz, ha december 16-ig jelentkezel.

Szerző: Tomasovszky Andrea személyi stylist, szín és stílustanácsadó

A blog legfrissebb bejegyzéseit itt olvashatod!

Elmesélek Nektek egy történtet. Úgy kezdődött, hogy egy hölgy az anyukájának vásárolt nálam egy stílustanácsadás ajándékkártyát közös vásárlással születésnapra, utána pedig egy fotózást. Ez egy nagyon komplex program, több programelemmel együtt. A stílustanácsadás után elindultunk, hogy 10 pontos ruhadarabokat vásároljunk színtípus és testalkat...

A színekhez való vonzalmunk nem csak az öltözködésünkben jelenik meg, hanem a lakberendezésben is. Van akinél a kettő teljesen egyensúlyban van, és a saját színtípusa jut kifejezésre mindkét esetben. Mások az öltözködésben nem olyan bátrak, és a lakberendezésben juttatják inkább kifejezésre a színek iránt érzett vonzalmukat. De olyan is van, hogy...

A történet úgy kezdődött, hogy volt egyszer egy fotózás, amit én stylingoltam. A végén maradt egy kis idő arra, hogy a stáb is fotózkodjon és saját képeket is készítsünk. A fotózás helyszíne a patinás Prestige Hotel volt Budapest belvárosában. Az Adry Couture alkalmi és estélyi ruhái is rendelkezésre álltak, melyekből azoknak hölgyeknek válogattam,...

Iratkozz fel a blogbejegyzésekre!