2020 ősz/tél trendjelentés

2020.11.27

Fontosnak tartom előre elmondani, hogy a trendek jönnek mennek. Véleményem szerinte sokkal fontosabb a stílusunk építése, mint a trendek követése. Viszont a trendek pontosan alkalmasak arra, hogy új dolgokat csempésszünk a ruhatárunkba. És amikor az aktuális trend éppen megfelel a stílusunknak és ízlésünknek, akkor nyert ügyünk van. Ebben az esetben érdemes 1-2 minőségi darabok beszerezni.

Az idei őszi-téli szezon egyik trendje a nude szín, vagyis minden ami nude. Ez a szín a tavasz és ősz típusoknak fog kedvezni, hiszen nekik áll a legjobban. De természetesen a  többi típus képviselői is szemezgethetnek belőle, csak okosan kell összerakniuk szettet. Lehetőleg az arc közelébe olyan színt kell tenni, ami jól áll. Egy teljesen nude szettnek rendkívül kifinomult, visszafogott, elegáns hatása van.  Egy élénk színű lánccal, vagy kis kendővel bárki fel tudja dobni. Sok esetben egy jó smink is csodákra képes. Én személy szerint évek óta viselem a nude darabokat akár tetőtől talpig, és nagyon szeretem.

Tél típusok ki tudják egészíteni hófehérrel, feketével, sötétkékkel, vagy fenyő zölddel. Ha az arcod előtt lesz egy kis kontraszt, és egy élénk szín, akkor nem fog teljesen sápasztani a nude.

A következő trend, ami még mindig tartja magát az a puffos ujj, a fodrok és a masnik.  A puffos ujjról  azt kell tudni, hogy azoknak fog jól állni, akiknek keskenyebb a válla. Egy eleve szélesebb vállalkat tovább szélesít, így erre érdemes figyelni. Ha valaki arányosan vékony alkatú, és egy puffos ujjú felsőt vesz fel, akkor érdemes a csípő résznél is egy kicsit erősíteni, mert különben arányok el fognak tolódni. A puffos ujjak a körte alkatoknak nagyon előnyösek. A fodrokról azt kell tudni, hogy volument növelnek. Olyan helyre érdemes rakni, ahol nem szeretnéd magadat erősíteni. A masnikra is ez érvényes, főleg a nagyobbakra.

Minden ami kockás, az idei év nagy divatja. Ide tartozik az Eszterházy kockás, pepita kockás, ablak kockás stb. Nagy divat most a hölgyek körében  pepita kockás nadrágkosztüm. Ha nem próbáltad még a kockásat, de tetszik, azt javaslom,hogy bázis színnel kezd, és kisebb kockákkal először. A nagy kockák egyébként szintén volument növelnek, így tisztában kell lenned azzal, hogy a magasságod, testalkatod szempontjából melyik az előnyösebb. Egy pepita kockás zakót  bázis színből jól ki tudsz használni a későbbiekben is, örök darab, kevésbé megy ki a divatból.

És jöhetnek a rojtok, minden ami rojtos. Egy klasszikus hölgy ruhatárába kevésbé beépíthető, de van azért rá példa lentebb, viszont aki szereti az extravagáns holmikat, számukra ez a trend kedvező lesz. Munkahelyre nem ajánlom, kifejezetten utcai  viselet inkább, nyáron tengerpartra.

A klasszikus ruhatárban így tud megjelenni például
A klasszikus ruhatárban így tud megjelenni például

Nagy trend idén ősszel a bőr és a fémes hatás. Bőrnadrágok, bőrdzseki, bőrkabátok minden mennyiségben. Ha tetszik a bőr neked, mindenképpen kombinálva építsd be a ruhatáradban, és ne tetőtől talpig. Irodai viseletre például egyáltalán nem alkalmas. Ha a stílusos megjelenést részesíted előnyben, akkor egy bőr nadrághoz már ne bőr dzsekit válassz, hanem egy másik textúrát inkább, és fordítva.  Egy hosszú bőrkabát alá sem kell már bőr nadrágot felvenni, mert kevésbé lesz stílusos és ízléses a megjelenés.

A maszkulin ruhadarabok is az idei ősz trendi darabjai közé sorolhatóak. A széles válltömések, nagy mérető széles vállú kabátok is trendiek. Ne feledkezzetek el arról, hogy ezek a darabok kevés embernek állnak jól. A maszkulin darabokkal eleve érdemes vigyázni, Inkább nőiesebb hölgyeknek javasolt. A férfias hatást mindenképpen ellensúlyozni kell. Pl. hosszú haj, ékszer. Könnyen túlságosan férfiasnak tűnhetsz egy ilyen darabban, ha nem tudod ellensúlyozni a nőiességeddel.

Ha úgy érzed,hogy szívesen foglalkoznál az egyéni stílusod építésével, akkor várlak Téged szeretettel az ONLINE STÍLUSKLUBBAN, ahová most kélt havi előfizetést ajándékba kapsz, ha december 16-ig jelentkezel.

Szerző: Tomasovszky Andrea személyi stylist, szín és stílustanácsadó

A blog legfrissebb bejegyzéseit itt olvashatod!

Ezernyi kérdésed van az öltözködéssel kapcsolatban? A gardróbod tele, mégis azt mondod, hogy nincs mit felvenned?

Talán sokan nem tudjátok, így gondoltam, megér egy bejegyzést az, hogy tisztázzam, én több helyen is dolgozom az országban. Az állandó bázisom viszont Budapesten van, ahol a színtanácsadást tartom. Ezen kívül Egerben és Nyíregyházán is dolgozom, mindhárom helyen tartok szín és stílustanácsadást.

A stílusos megjelenés egy tanulható folyamat. Olyan, mint a finom ételek elkészítése. Van akinek jó érzéke van hozzá, és receptek nélkül is könnyen elkészít valamit, van akinek eleinte nehezebben megy, receptekből tanul főzni.

Iratkozz fel a blogbejegyzésekre!