Ceruza szoknya, de hogyan és mivel?

2024.03.23

A ceruza szoknya egy örök darab, nincs olyan hölgy, akinek legalább egy darab ne lenne a gardróbjában, de van akinek egy tucat is van, minden színben. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan viseljük, milyen felsővel vesszük fel és milyen cipővel. Természetesen a variálhatóság itt is a végtelen, én most saját példámon mutatok jó és rossz kombinálásokat. Amit végképp kerüljetek, az a szűk szoknya bokacsizmával és testszínű harisnyanadrággal. 

Tavasszal és télen problémát okozhat az is, hogy milyen kabáttal viseljünk egy térdig érő szoknyát. A csípő környékig érő kabátok nagyon elrontanak egy ilyen szettet. Nem beszélve arról, ha bokacsizmát választunk hozzá. Nagyon sok a vízszintes vonal, ráadásul nem jó helyen vannak a végpontok, így a szett teljesen formátlanná válik. Átlagember annyit érez, hogy valami nagyon nem stimmel, de a reggeli rohanásban nem biztos, hogy tudja értelmezni, hogy pontosan mi a hiba, és hogyan tud rajta javítani. 

Egy térdig érő kabáttal már jól működik a szett, de akár egy  hosszabb kabáttal is. Sajnos ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit, csizmával ezek a típusú szoknyák kevésbé működnek. Sem rövid, sem hosszú szárú csizmával nem,  legalábbis a legtöbb hölgyön nem. Kivételek mindig vannak természetesen, szabály nincs, az összképet kell nézni. 

Felmerülhet a kérdés a  hosszabb szoknyák esetében, ott milyen kabát lesz a megfelelő és milyen csizma. Ebben az esetben jön képbe a rövid kabát, és egy olyan csizma, ami stílusában illik a szoknyához, és a szoknya takarja. Az első fotón ( bár nem látszódik) 1 cm-es hézag van a szoknya és a bokacsizma között, nyilván ez így a NEM kategória. 

Érdekel, hogy a Te testalkatod szerint melyek a legmegfelelőbb szabásvonalak? Te hogyan állíts össze egy jó szettet? Jelentkezz  stílustanácsadásra!

A ceruza szoknya egy örök darab, nincs olyan hölgy, akinek legalább egy darab ne lenne a gardróbjában, de van akinek egy tucat is van, minden színben. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan viseljük, milyen felsővel vesszük fel és milyen cipővel. Természetesen a variálhatóság itt is a végtelen, én most saját példámon mutatok jó és rossz...

Amikor a vendégeimmel vagy egyáltalán hölgyekkel erről a témáról beszélgetek, általában két tábor van jelen. Az egyik, aki teljesen elutasítja, és el sem tudja képzelni, hogyan lehet felvenni sportcipőt, vagy sneakert szoknyával, a másik pedig akik bólogatnak, hogy nagyon tetszik nekik, de még nem merték kipróbálni. Kevés hölggyel találkozom, akik...

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.