Színtípus megállapítása online tesztek alapján

2022.03.15

Úgy éreztem a téma megér egy bejegyzést, mivel az utóbbi időben elég sok olyan vendég volt nálam, akik előtte online tesztet töltöttek ki. Szinte kivétel nélkül pontatlan volt az online teszt, és nem valós eredményt adott. Mivel ezt ők is érezték, és utána sem tudták eldönteni, hogy milyen színtípusba tartoznak, így felkerestek. A hölgyek többsége szeretne egy átlátható, könnyen kezelhető, harmonizáló ruhatárat, hajszínt és sminkszínt, de amíg a színtípusát nem ismeri meg tűpontosan, addig ezt nem tudja felépíteni. 


Sötét tél típus
Sötét tél típus

Mi lehet az oka az online tesztek pontatlan eredményének?

Egyrészt sokszor fogalmi zavarok vannak a válaszadásban. Az emberek nincsenek azzal tisztában, hogy mit jelent a hamvas vagy barackos bőrszín. Vagy milyen a mézszínű vagy hamvas szőke hajszín.  Ezek a kérdőívek sokszor kérdezik az erek színét, ami szintén semmit nem jelent, ebből nem lehet messzemenő következtetést levonni. Szinte minden színtípusnak van barna vagy akár kék szeme. Az hogy mennyire élénk vagy éppen nem, nem relevánsan látják az emberek, tehát nem is jót x-elnek. 

A másik dolog,hogy az online tesztek a négy évszakra vannak általában elkészítve.Sokkal többen vannak kevert színtípusok, mint tiszta típusok.  Azt pedig egy online teszttel sokkal nehezebb megállapítani, ezért is mennek félre ezek a tesztek. 

élénk tavasz típus
élénk tavasz típus

A fotón egy élénk tavasz típusú hölgy látható. Online teszt teljesen könnyen hozza ki meleg őszre. A meleg ősz színei öregíteni fogják. Amennyiben ez alapján épít fel egy ruhatárat, nem kicsit fog félre menni. Nem beszélve az anyagi befektetésről, amit egy ruhatár építése jelent. 

Javaslom a személyes színtanácsadást, ami a legbiztosabb módja a színelemzésnek. Működik az online színelemzés is, de az is teljesen más, mint az online tesztek alapján történő színtípus megállapítása. Sajnos házilag ezt nem lehet megállapítani, mivel több éves gyakorlás szükséges ahhoz,hogy valaki relevánsan tudjon színtípust megállapítani. 

A következő cikkem a színtípusok félrenézésből fog állni, pont azért mert az a téma is nagyon aktuális. 

Amennyiben kérdésed van a témával kapcsolatban, itt felteheted. Ha pedig szeretnéd megismerni a színtípusodat, jelentkezz be tanácsadásra!

A legtöbb esküvő nyáron van, most ez egy aktuális téma, ezért néhány hasznos tanácsot szeretnék megosztani, amire érdemes odafigyelni. Kezdeném a sort azzal, hogy mit ne vegyünk fel esküvőre. Tiltó listán van három szín, a piros, fekete és a fehér. Ezekből a színekből nem válasszuk magunknak, mert ezzel megsértjük a menyasszonyt. A fehér és piros...

Először is a legfontosabb, hogy milyen szakmáról van szó, ahová pályázol. Ugyanis szakmákhoz öltözünk, és teljesen más megjelenés szükséges például egy foci edző számára és más egy multinacionális cég középvezetői székében. Tehát első körben tájékozódj, hogyan öltöznek az adott helyen, mi a megszokott. Ha kreatív szakmában pályázol, akkor jó, ha az...

Türkizek

2022.06.26

A türkiz sokáig csak sport ruházatban volt a szekrényemben. Ma már ruhák, felsők formájában is viselem. Amikor egy szín harmóniában van a viselőjével, akkor nem kell túl sok kiegészítő, a maga egyszerűségében jól fog mutatni. A szettekhez nude kiegészítőket választottunk. Amikor az alapdarabok már nem hiányoznak a ruhatárból, akkor minden színhez...

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.