Készülve a TED előadásomra

2022.11.24

Önbizalomba öltözve

Igazán váratlanul ért a felkérés, miszerint a szervezők érdemesnak találták az öltözködéssel kapcsolatos témát a TED színpadán. Gondolkodási időt kértem....

Gondoltátok volna, hogy egy TED előadásra, ami 10-15 perces az ember több hetet készül?
Őszintén bevallom, amikor felkerestek majd a részleteket megtudtam, hogy milyen jellegű felkészülést igényel a TED, pár napig erősen gondolkodtam, és majdnem feladtam. Ugyanis a TED egy külön műfaj, teljesen más, mint ahogy eddig előadtam. A PPT eddig ott volt, mint mankó. Itt nincs mankó, én vagyok és a közönség.
Ráadásul 10-15 percben kell átadni valami fontos tartalmat, úgy hogy megértse a közönség.

 Először azt sem értettem, miért van felkészítő mentorcsapat, hiszen már annyiszor adtam elő, aztán szép lassan mindent megértettem. Egy másik előadótól hallottam menet közben, hogy nagyszerű önismereti út a TED felkészülés. 
Igen, valóban az, ez is egyfajta határfeszegetés. Amikor október közepén meg van az előadásod, megmutatod, és csóválják a fejüket a mentoraim, akkor az ember lánya erősen elgondolkodik, hogy folytassa? Aztán szépen lépésről lépésre kiderült, hogy ez még valóban csiszolható, hogy még mindig lehet hozzátenni, mind előadásmódban, mind a szövegben. 

Amikor először felvettem a saját hangom, és visszahallgattam az előadásom, akkor rájöttem, hogy igazuk van, borzalmas. Szóval fokozatosan kialakult az egész. A közönség végtelenül támogató volt, előre mondták, hogy a TED közönség ilyen, de valóban jó volt megtapasztalni. És még további 9 szuper előadást volt szerencsém meghallgatni aznap. 

Utólag nagyon örülök, hogy belevágtam, és rászántam az időt és energiát. Csak ajánlani tudom a  határaink feszegetését Neked is! :) 

Az előadást itt tudod megnézni

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a stílusos és tudatos öltözködés, keress nyugodtan!  

A ceruza szoknya egy örök darab, nincs olyan hölgy, akinek legalább egy darab ne lenne a gardróbjában, de van akinek egy tucat is van, minden színben. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan viseljük, milyen felsővel vesszük fel és milyen cipővel. Természetesen a variálhatóság itt is a végtelen, én most saját példámon mutatok jó és rossz...

Amikor a vendégeimmel vagy egyáltalán hölgyekkel erről a témáról beszélgetek, általában két tábor van jelen. Az egyik, aki teljesen elutasítja, és el sem tudja képzelni, hogyan lehet felvenni sportcipőt, vagy sneakert szoknyával, a másik pedig akik bólogatnak, hogy nagyon tetszik nekik, de még nem merték kipróbálni. Kevés hölggyel találkozom, akik...

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.