Hogyan öltözz nyári esküvőre?

2022.07.19

A legtöbb esküvő nyáron van, most ez egy aktuális téma, ezért néhány hasznos tanácsot szeretnék megosztani, amire érdemes odafigyelni.  Kezdeném a sort azzal, hogy mit ne vegyünk fel esküvőre. Tiltó listán van három szín, a piros, fekete és a fehér. Ezekből a színekből nem válasszuk magunknak, mert ezzel megsértjük a menyasszonyt. A fehér és piros az ő színe a nagy napon, a fekete pedig a gyász színe, itt pedig örömünnepről beszélünk. 

Érdemes körültekintéssel eljárni az esküvői szettek kiválasztásánál. Ma már különböző helyszíneken tartják az esküvőket és sok esetben meghatározzák a dress code-ot is. Előfordulhat olyan is, hogy messze a várostól például egy farmon van a szertartás, és azt kérik, hogy mindenki sport cipőben menjen. Ilyenkor a kéréshez illik alkalmazkodni, ha pedig van a meghívón dress code, akkor ahhoz kell igazodni. 

Mi történik, ha nincs a meghívón feltüntetve a dress code?

Akkor is érdemes tájékozódni  a helyszín, az időtartam felől, mer könnyebb lesz a ruházatunkat kiválasztani. Alap esetben a semi formal szerint öltözhetünk, és akkor nem fogunk melléfogni. Férfiaknak egy sötét öltönyt világos egyszínű inggel, nyakkendővel  ajánlok,  hölgyeknek pedig egy elegáns ruhát. Színeit tekintve nem kell a legfeltűnőbb színekben pompázni, hagyjuk a menyasszonyt érvényesülni. A pasztell színek teljesen megfelelőek, bár nincsenek tiltólistán az élénk színek sem.  Ha valaki mégis élénk színt választani, a kiegészítők legyenek visszafogottak, kevésbé színesek. Egy rózsaszín, világos kék, almazöld  koktélruha vagy tubusruha ilyenkor tökéletes. Ezüst vagy arany, esetleg rose golde kiegészítőket is választhatunk mellé. Az overall is ideális lehet esküvőre, természetesen alkalmi anyagból és megfelelő szabásvonalakkal.  A kalap is remek kiegészítője lehet egy nyári esküvőnek. 

Amikor hajnalig tartó lakodalomról beszélünk, szokás váltás ruhát vinni a tánchoz. A szertartáson egy elegánsabb darabot illik viselni magas sarkúval és clutchal, más néven boríték táskával. A vacsorához, tánchoz egy könnyebb ruhát vihetünk, ha tudjuk, hogy lesz lehetőségünk átöltözni, de az is alkalmi legyen. Anyagát tekintve selyem, taft, selyemdzsörzé, pamutszatén megfelelő, itt már szélesebb sprektumból választhatunk. Lehet könnyed, de elegáns és csinos legyen. Itt már kevésbé kell, hogy visszafogott legyen, mint színben mint fazonban. De egyet ne felejtsünk el! Egy esküvőn vagyunk, ahol a menyasszony van a középpontban. Hagyjuk meg a legszebb, legtündöklőbb ruhát neki. 

A férfiak esetében a vacsoránál már lekerül a zakó, később az sem probléma, ha  a nyakkendőt is leveszik. Ilyen esetben az ing legfelső gombját ki kell gombolni. 

Esküvőre
Esküvőre
Esküvőre
Esküvőre
A vacsorához, tánchoz így öltözhetünk
A vacsorához, tánchoz így öltözhetünk

Mit tegyünk, ha egy elhuny egy hozzátartozónk és hivatalosak vagyunk közben egy esküvőre? Mit viseljünk ilyen esetben az esküvőn?

Amikor az időpont már közel van, általában nem mondható le az esküvő, és megoldást kell találni. Először is gondoljuk át milyen közeli hozzátartozókról van szó. Ha közeli hozzátartozónk hunyt el, akkor megoldás lehet, ha nem veszünk részt az esküvőn. Ilyen esetben a nekik szánt ajándékot adjuk át, és mentsük ki magunkat a részvétel alól,  meg fogják érteni. Ha közeli hozzátartozó, akinek az esküvője van, és az is, akinek a temetése van, akkor mindkettőn illik ott lenni. Az esküvőre semmiképpen ne menjünk feketében. Férfiak fekete öltönyt csak temetésen és 18 óra utáni rendezvényen viseljenek.  Egy sötét öltöny világos inggel tökéletes lesz az esküvőre. Hölgyeknek egy visszafogott színű ruha, akár sötétkék, vagy pasztell színű, de semmiképpen nem fekete. Gyászszalagot lehet viselni, vagy fekete kiegészítőket, esetleg brosst. 

Szerző: Tomasovszky Andrea protokoll szaktanácsadó, stílustanácsadó

Amennyiben kérdésed vagy észrevételed van a témával kapcsolatban, itt felteheted. 

A legtöbb esküvő nyáron van, most ez egy aktuális téma, ezért néhány hasznos tanácsot szeretnék megosztani, amire érdemes odafigyelni. Kezdeném a sort azzal, hogy mit ne vegyünk fel esküvőre. Tiltó listán van három szín, a piros, fekete és a fehér. Ezekből a színekből nem válasszuk magunknak, mert ezzel megsértjük a menyasszonyt. A fehér és piros...

Először is a legfontosabb, hogy milyen szakmáról van szó, ahová pályázol. Ugyanis szakmákhoz öltözünk, és teljesen más megjelenés szükséges például egy foci edző számára és más egy multinacionális cég középvezetői székében. Tehát első körben tájékozódj, hogyan öltöznek az adott helyen, mi a megszokott. Ha kreatív szakmában pályázol, akkor jó, ha az...

Türkizek

2022.06.26

A türkiz sokáig csak sport ruházatban volt a szekrényemben. Ma már ruhák, felsők formájában is viselem. Amikor egy szín harmóniában van a viselőjével, akkor nem kell túl sok kiegészítő, a maga egyszerűségében jól fog mutatni. A szettekhez nude kiegészítőket választottunk. Amikor az alapdarabok már nem hiányoznak a ruhatárból, akkor minden színhez...

A tavasz típusok két fontos színe a barack és korall. Sokféle árnyalata létezik, de szinte mindegyik jól áll a tavaszoknak. Nude kiegészítőkkel, szalma táskákkal igazi nyári viselet. A barack színt össze lehet rakni a krém színnel és egy igazi finom összhatása lesz. A világosabb árnyalatot bármely más világos meleg színnel tudjuk párosítani, akár...

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.