A nyár típus

2019.10.15


Képzeljük el  erőteljes zivatar után egy nyári reggelt. Milyen párás minden, a párán keresztül fátyolosabbak a színek. Ilyen fátyolos színek jellemzik a nyár típusokat.

A nyár típusnak a hideg tört és világos színek állnak jól. Más szóval a nyaraknak mosottak a színei, mosott színt pedig úgy kapunk, ha szürkét adunk az adott színhez. A legmosottabb színek a lágy nyaraknak lesznek jók, ettől sokkal több vibrálás van a hideg nyarakban és világos nyarakban is. A típuson belül a leggyakoribb a hideg nyár típus Magyarországon.
A nyár típusok joggal tapasztalják, hogy nem áll jól nekik az igazi piros szín. Az ő pirosuk ugyanis a málna piros. Cserébe viszont a kéknek majdnem az összes árnyalata illik hozzájuk, kivéve a legsötétebb legmélyebb tónusok. A lilából és a rózsaszínből is csemegézhetnek bőven.

A nyár típus a sminkben is visszafogott, ideális esetben hűvös árnyalatú. Legjobb szín számukra az ajakra az eperszín és a lágy fukszia. Az erőteljes smink, erős kontúrok nem állnak jól nekik.

A nyár típus ékszer színe az ezüst vagy fehérarany, de a világosabb és tompább árnyalat lesz a kedvezőbb, a kissé kopottas hatású, kevésbé csillogó darabok. A nyaraknak kevésbé állnak jól a csillogós felületek, a hideg nyár típushoz már jobban fog illeni, de számára is csak kis felületen. Természetesen palettája bármely színéből választhat magának ékszert.

Smink nélkül és sminkkel
Smink nélkül és sminkkel
Egy fotózás képei
Egy fotózás képei

A nyár típus altípusai

Hideg nyár típus: bőre világos, kicsit rózsaszínes, de lehet sárgás is, haja hamvasszőke vagy hamvas barna, szeme szürkéskék vagy szürkészöld, soha nem élénk.

Színei: tört fehér, meggypiros, kőszürke, jeges rózsaszín, sötét rózsaszín, levendula, menta-zöld, szilvakék, királykék, lila, szürkéskék, azúrkék, sötétkék, világossárga.

Lágy nyár típus bőre világos bézs vagy elefántcsont, haja hamvas barna vagy hamvas szőke, szeme szürkés kék, szürkés zöld, vagy nem túl sötétbarna.

Színei: bordó, tört sötétlila, világos lila, csontszürke, fáradt rózsaszín, orchidea, menta, jáde zöld, szürkéskék, ametiszt, középkék.

Világos nyár típus bőre világos, porcelán, vagy hideg rózsaszínes bézs, haja hamvasszőke, világos barna, vagy világos szürke. Szeme világos kék, vagy világos zöld vagy világos szürke.

Nyár típusú hírességek

Jessica Sarah Parker, Kate Middleton, Jennifer Aniston
Jessica Sarah Parker, Kate Middleton, Jennifer Aniston

Nyár típus szettjei

Szeretnéd Te is megismerni a színtípusod? Jelentkezz be stílustanácsadásra!

Ha felkeltettem az érdeklődésedet a színtípusok iránt, akkor olvass tovább itt az ősz típusról!

Amennyiben kérdésed van, írj az űrlapon keresztül!

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.