Orsi története

2021.10.15

Hogyan öltöztél évekkel ezelőtt, mi alapján? Volt valamilyen vezérelved az öltözködéssel kapcsolatban?

- Korábban a bézs, barna, narancssárga, mustár sárga ruhákat preferáltam, ami élénk tél típusként mint kiderült nem volt egy ideális választás. Sok volt a mintás darabom, így nehezen tudtam kombinálni a ruháimat. A vásárlások inkább impulzus vásárlások voltak, nem pedig tudatos választáson alapultak. A ruhatáramban megtalálhatók voltak a sportos és az elegáns darabok egyaránt. Sok volt a mini és a testhezálló ruha a gardróbomban.

Mi indította el benned a változásra való hajlandóságot? Mi adta meg a kezdő lökést, hogy valamit változtatni kell.

- Kisfiam születése után már kényelmetlenné váltak a szűk, mini darabok. Nekifogtam egy szelektálásnak, aminek köszönhetően sok ruhadarabtól megszabadultam, de a hiányzó darabokat nem pótoltam, így 1-2 év alatt eljutottam odáig, hogy még mindig tele volt a szekrényem, de nem tudtam mit felvenni, semmi nem passzolt semmivel és az öltözködés egy teher volt, nem pedig élvezet. A mindennapi rohanásban ugyan azokat az ismétlődő darabokhoz nyúltam és teljes mértékben hanyagoltam a kiegészítők használatát.

Egyik napról a másikra született egy elhatározás bennem, hogy szeretnék ezen változtatni, mert túl fiatal vagyok még, hogy így álljak magamhoz. Szerettem volna azt érezni, hogy az öltözködés öröm, nem pedig egy teher, így elhatároztam, hogy keresek egy stílustanácsadót, hogy egy tudatos gardróbrendezéssel alakítsam át a ruhatáramat. Azt tudtam, hogy egyedül nem olyan változást érnék el, mint amit szeretnék. Egy kis interneten kutakodás után találtam rá Andreára és egyértelmű volt számomra, hogy vele szeretném ezt az utat bejárni. Mint utólag kiderült ez jó döntésnek bizonyult. Elég komplex volt a szolgáltatás, amit igénybe vettem, stílustanácsadáson, gardróbrendezésen és közös vásárláson is részt vettem.

Mi alapján vásárolsz ma? Milyen a ruhatárad most?

- A tanácsadásnak köszönhetően most már tudatosan vásárolok. A boltba belépve azonnal tudom, hogy melyik színekhez nyúljak, milyen fazonú ruhákat keressek. A közös vásárlás nagyon sokat segített, hogy egyedül is könnyebben menjen a vásárlás. A gardróbrendezés során készítettünk egy listát, hogy milyen alapdarabok hiányoznak, így ahhoz igazodva tudom a gardróbomat építgetni.

A ruhatáram a szelektálásnak köszönhetően fellélegzett, Andi segített megszabadulni olyan daraboktól, amelyekhez ragaszkodtam, de már régóta nem használtam vagy éppen nagyon előnytelenek voltak. Rengeteg gyönyörű, színes ruhával bővült a ruhatáram. Jól kombinálható, kis kapszulákat hoztunk létre, így nagyon könnyű lett a mindennapi öltözködés és még élvezem is. Úgy érzem magam, mintha egy másik ember lennék 😊

A régi ruháim egy része is megmaradt, azokra külön szetteket hoztunk létre és volt köztük szerencsére sok jó darab is, amelyeket az új darabokkal párosítva jól ki tudom használni.

Mennyi idő egy ilyen ruhatárat felépíteni?

- Ez attól függ ki mennyi pénzt szán az átalakításra. Akár 1 nap alatt le lehet cserélni a ruhatárat ha megvan rá a keret. Ha nincs, akkor ezt apránként, akár 1-2 évig is építgetni lehet. Szerintem ez egy hosszú folyamat, mert nem elég lecserélni a ruhatárat, meg is kell tanulni, hogy hogyan tökéletesíthetjük a szetteket. Én még bőven a tanulás fázisában vagyok, de örülök, hogy ráléptem erre az útra. Ezúton is köszönöm Andrea segítségét!

Amennyiben kérdésed van a témával kapcsolatban, itt bátran felteheted!

A blog legfrissebb bejegyzéseit itt olvashatod!

Te legyél az első, aki értesül az újdonságokról!

Már tavaly ősszel megfogalmazódott bennem, hogy a következő évben a stílustáborokat Olaszországban szervezem. Hogy miért? Nem tudok rá racionális választ adni, nyilván mert szeretem az országot, mert óriási élmény minden egyes alkalommal ott lenni, és óriási élmény a tengerparton fotókat készíteni. Szerettem volna ezeket az élményeket másokkal is...

A ceruza szoknya egy örök darab, nincs olyan hölgy, akinek legalább egy darab ne lenne a gardróbjában, de van akinek egy tucat is van, minden színben. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan viseljük, milyen felsővel vesszük fel és milyen cipővel. Természetesen a variálhatóság itt is a végtelen, én most saját példámon mutatok jó és rossz...

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.