Néhány tipp táska vásárláshoz!

2020.04.14

Ha tanácstalan vagy a táskákat illetően, akkor talán fogok tudni segíteni neked a soraimmal.

Ugyanúgy kell hozzálátni, mint a ruhanemű vásárlásokhoz, először az alapdarabokat kell beszerezni. Az alapdarabok a ruhák esetében a fehér, fekete, szürke, sötétkék, barna, nude.  Ugyanez vonatkozik a táskákra is. Az alap táskák lehetőleg ne legyenek mintásak, cizelláltak, fontos, hogy legyenek letisztult darabjaitok, melyeket egy különlegesebb ruhához is tudtok párosítani.

Általában a hölgyek kedvelik a  nagyobb táskákat, mert sok mindent szeretnek magukkal vinni, így bár divatos darabok a clutchok és crossbodyk de annál kevésbé praktikusak, mert szinte semmi nem fér el bennük.

A táska formáját, amit választasz nagyon sok minden befolyásolja. A magasságod, stílusod stb. Alacsonyabb hölgyeknek kisebb táskákat javaslok, magasabbaknak mehetnek a nagyobb táskák. Alma alkatok számára szintén előnyösek a nagyobb táskák.

Közkedveltek a bőrhátizsákok  a bucket táskák és a shopperek. A bőrhátizsákot főleg a kismamák kedvelik, így mindkét kezük szabad maradhat a babakocsi számára. A bucket táskák és a shopperek elég nagyok, jól lehet pakolni bele és szépen illeszkednek a smart casual ruhatárhoz.

Elegáns hátizsák bázis színekben
Elegáns hátizsák bázis színekben
Bucket táska bázis színekben
Bucket táska bázis színekben
Shopperek bázis színekben
Shopperek bázis színekben

Természetesen a sort folytathatnánk, még rengeteg táskafajta van, most csak a legkedveltebbeket vettem górcső alá.

A tudatos ruhatárnak része a tudatos táska vásárlás is. Amikor már van alapdarab a táskából is a ruhatárban, utána jöhetnek a színes táskák. Érdemes megnézni, hogy a ruhatárba milyen színek illenek. Ha kapszula gardróbot építünk, és több kisebb kapszulából áll a ruhatár, akkor meg kell nézni,hogy milyen színű és stílusú táskák illenek a kapszuláinkba, és aszerint érdemes vásárolni. Így nem kevés pénzt fogunk megspórolni, mivel  nem önálló darabok lesznek a gardróbban, hanem olyan darabok, melyeket könnyen tudunk párosítani.

Ha a Te gardróbodban csak színes táska van, akkor könnyen lehet, hogy időnként nehézségbe kerül az öltözködésed, mert egy adott ruhához vagy blézerhez nem találsz igazán megfelelőt. Lehet hogy hiányzik legalább egy alap táska a ruhatáradból.

Természetesen hoztam példákat színes táskákra is. Fantasztikus darabokat lehet ám kapni, sokszor nagy  a kísértés,hogy ne szerezzünk be minden színből 1-1 darabot. A vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy biztos viselnéd az adott táskát? Van legalább egy olyan kapszulád, vagy legalább 5 olyan holmid amihez illik? Lesz rajtad legalább harmincszor? Amennyiben ezekre a kérdésekre a NEM  a válasz, akkor egyenlőre érdemesebb az üzletben vagy a webshopban hagyni. Természetesen a gyakori viselet alól kivételt képeznek az estélyi ruhához kapcsolódó alkalmi táskák.

Szerző: Tomasovszky Andrea stílustanácsadó, személyi és üzleti stylist

Kérdésed van a témával kapcsolatban? Tedd fel bátran!

A legfrissebb blogbejegyzéseket itt olvashatod!

Elmesélek Nektek egy történtet. Úgy kezdődött, hogy egy hölgy az anyukájának vásárolt nálam egy stílustanácsadás ajándékkártyát közös vásárlással születésnapra, utána pedig egy fotózást. Ez egy nagyon komplex program, több programelemmel együtt. A stílustanácsadás után elindultunk, hogy 10 pontos ruhadarabokat vásároljunk színtípus és testalkat...

A színekhez való vonzalmunk nem csak az öltözködésünkben jelenik meg, hanem a lakberendezésben is. Van akinél a kettő teljesen egyensúlyban van, és a saját színtípusa jut kifejezésre mindkét esetben. Mások az öltözködésben nem olyan bátrak, és a lakberendezésben juttatják inkább kifejezésre a színek iránt érzett vonzalmukat. De olyan is van, hogy...

A történet úgy kezdődött, hogy volt egyszer egy fotózás, amit én stylingoltam. A végén maradt egy kis idő arra, hogy a stáb is fotózkodjon és saját képeket is készítsünk. A fotózás helyszíne a patinás Prestige Hotel volt Budapest belvárosában. Az Adry Couture alkalmi és estélyi ruhái is rendelkezésre álltak, melyekből azoknak hölgyeknek válogattam,...