Néhány tipp táska vásárláshoz!

2020.04.14

Ha tanácstalan vagy a táskákat illetően, akkor talán fogok tudni segíteni neked a soraimmal.

Ugyanúgy kell hozzálátni, mint a ruhanemű vásárlásokhoz, először az alapdarabokat kell beszerezni. Az alapdarabok a ruhák esetében a fehér, fekete, szürke, sötétkék, barna, nude.  Ugyanez vonatkozik a táskákra is. Az alap táskák lehetőleg ne legyenek mintásak, cizelláltak, fontos, hogy legyenek letisztult darabjaitok, melyeket egy különlegesebb ruhához is tudtok párosítani.

Általában a hölgyek kedvelik a  nagyobb táskákat, mert sok mindent szeretnek magukkal vinni, így bár divatos darabok a clutchok és crossbodyk de annál kevésbé praktikusak, mert szinte semmi nem fér el bennük.

A táska formáját, amit választasz nagyon sok minden befolyásolja. A magasságod, stílusod stb. Alacsonyabb hölgyeknek kisebb táskákat javaslok, magasabbaknak mehetnek a nagyobb táskák. Alma alkatok számára szintén előnyösek a nagyobb táskák.

Közkedveltek a bőrhátizsákok  a bucket táskák és a shopperek. A bőrhátizsákot főleg a kismamák kedvelik, így mindkét kezük szabad maradhat a babakocsi számára. A bucket táskák és a shopperek elég nagyok, jól lehet pakolni bele és szépen illeszkednek a smart casual ruhatárhoz.

Elegáns hátizsák bázis színekben
Elegáns hátizsák bázis színekben
Bucket táska bázis színekben
Bucket táska bázis színekben
Shopperek bázis színekben
Shopperek bázis színekben

Természetesen a sort folytathatnánk, még rengeteg táskafajta van, most csak a legkedveltebbeket vettem górcső alá.

A tudatos ruhatárnak része a tudatos táska vásárlás is. Amikor már van alapdarab a táskából is a ruhatárban, utána jöhetnek a színes táskák. Érdemes megnézni, hogy a ruhatárba milyen színek illenek. Ha kapszula gardróbot építünk, és több kisebb kapszulából áll a ruhatár, akkor meg kell nézni,hogy milyen színű és stílusú táskák illenek a kapszuláinkba, és aszerint érdemes vásárolni. Így nem kevés pénzt fogunk megspórolni, mivel  nem önálló darabok lesznek a gardróbban, hanem olyan darabok, melyeket könnyen tudunk párosítani.

Ha a Te gardróbodban csak színes táska van, akkor könnyen lehet, hogy időnként nehézségbe kerül az öltözködésed, mert egy adott ruhához vagy blézerhez nem találsz igazán megfelelőt. Lehet hogy hiányzik legalább egy alap táska a ruhatáradból.

Természetesen hoztam példákat színes táskákra is. Fantasztikus darabokat lehet ám kapni, sokszor nagy  a kísértés,hogy ne szerezzünk be minden színből 1-1 darabot. A vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy biztos viselnéd az adott táskát? Van legalább egy olyan kapszulád, vagy legalább 5 olyan holmid amihez illik? Lesz rajtad legalább harmincszor? Amennyiben ezekre a kérdésekre a NEM  a válasz, akkor egyenlőre érdemesebb az üzletben vagy a webshopban hagyni. Természetesen a gyakori viselet alól kivételt képeznek az estélyi ruhához kapcsolódó alkalmi táskák.

Szerző: Tomasovszky Andrea stílustanácsadó, személyi és üzleti stylist

Kérdésed van a témával kapcsolatban? Tedd fel bátran!

A legfrissebb blogbejegyzéseket itt olvashatod!

Türkizek

2022.06.26

A türkiz sokáig csak sport ruházatban volt a szekrényemben. Ma már ruhák, felsők formájában is viselem. Amikor egy szín harmóniában van a viselőjével, akkor nem kell túl sok kiegészítő, a maga egyszerűségében jól fog mutatni. A szettekhez nude kiegészítőket választottunk. Amikor az alapdarabok már nem hiányoznak a ruhatárból, akkor minden színhez...

A tavasz típusok két fontos színe a barack és korall. Sokféle árnyalata létezik, de szinte mindegyik jól áll a tavaszoknak. Nude kiegészítőkkel, szalma táskákkal igazi nyári viselet. A barack színt össze lehet rakni a krém színnel és egy igazi finom összhatása lesz. A világosabb árnyalatot bármely más világos meleg színnel tudjuk párosítani, akár...

Manapság óriási teret hódít az overall. Sok hölgytől hallom, hogy keresi az ideálisat, de nem találja. Valóban nem egyszerű megtalálni, viszont ha sikerül, sokáig kedvenc darab marad. Rendkívül praktikus viselet, széles körűen kihasználható. Ha egyszínűben vásárolunk, akkor gyakorlatilag a kiegészítőktől függően tudjuk különböző eseményeken...

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.