Klári története

2020.05.17

Hogy öltöztél évekkel ezelőtt? Mi alapján? Mi volt a vezérelved az öltözködésed kialakításában?

Másfél éve jártam nálad szín- és stílustanácsadáson. Előtte kb. fél -1 évvel kezdett foglalkoztatni az öltözködés. Elkezdtem olvasni a témában blogokat, rengeteg képet kerestem, de nem tudtam, merre induljak, mi az, ami nekem jól állna, így hamar rájöttem, hogy személyes segítségre van szükségem. Azelőtt is érdekelt valamennyire az öltözködés, de inkább a divatot próbáltam több-kevesebb sikerrel követni. A hajfestés terén is több színt kipróbáltam, általában borzasztóan sápasztó eredménnyel. Egyedül a munkába hordott ruháim tárháza alakult valamennyire jól, mert elég kötött, hivatalos (business casual) öltözködés volt elvárt. Így elsősorban sötétkék, fehér, szürke, fekete ruhákat, blúzokat, szoknyákat szereztem be, ami később kiderült, hogy összhangban van a színpalettámmal.


Mi indította el benned a változásra való hajlandóságot? Mi adta meg a kezdő lökést, hogy valamit változtatni kell?

A változtatást egyrészt az indította el, hogy a környezetemben lévő hölgyekhez képest nem igazán kaptam bókokat, és nem is éreztem magam jól a csak úgy felkapott ruhákban. Emellett az első gyermekem születése után újra munkába állva, koromnak és új munkahelyemnek megfelelő ruhatárat szerettem volna kialakítani. Fiatalabbnak nézek ki a koromnál, és szerettem volna a kislányos benyomástól szabadulni, nem idősebbnek, de komolyan vehetőnek tűnni.

Mi alapján vásárolsz ma? Milyen a ruhatárad most

A tőled kapott színkártyák alapján (hideg tél), illetve testalkati adottságaim (alacsony, körte alkat) tudatában vásárolok. Így sokkal könnyebb a ruhavásárlás, fel sem próbálom, ami nem a színem vagy az alakomra nem megfelelő. Bátrabban merek rendelni az internetről ruhát, cipőt vagy táskát, mert általában jó szokott lenni. És ami a legfontosabb: ki is használom a vásárolt darabokat, nem a gardrób mélyére kerülnek. A ruhatárammal már sokkal elégedettebb vagyok, mint régen. Az alapdarabok nagyrészt már megvannak, és közben egyre több a színes is. Még van hová fejlődnöm a ruhadarabok kombinálása és a színek bátrabb használata terén. Most ezen dolgozunk veled. Továbbá a jelen, koronavírusos helyzet rávilágított arra, hogy az itthoni ruháim már eléggé kopottasak, így beszereztem néhány jó minőségű, kényelmes darabot, hogy itthon is jól érezzem magam a bőrömben.

Mennyi idő egy ilyen ruhatárat felépíteni?

Én kb. másfél éve szelektáltam ki a nem jó vagy elhasználódott ruháimat, és kezdtem el feltölteni új, jobb, minőségibb darabokkal. Közben ismét várandós lettem, és nagy örömmel építettem fel egy csinos és praktikus kismama ruhatárat, amivel rengeteg bókot bezsebeltem. Összességében szerintem másfél-2 év alatt már egy elég jó ruhatárat fel lehet építeni. Persze a folyamatnak sosincs vége: van, ami közben elhasználódik, illetve még nekem is hiányzik 1-2 alapdara.


Stílustanácsadás előtti képek
Stílustanácsadás előtti képek
Stílustanácsadás utáni képek
Stílustanácsadás utáni képek

A blog legrissebb bejegyzései

Sokféleképpen tudtok változatosan és stílusosan öltözködni. Például lehet a szivárvány összes színében blézered, és sok-sok fehér pólód. Tünde világos típusként ( világos nyár típus, de szeret néhány világos tavasz színt is) a klasszikus öltözködési stílust preferálja, így nála a blézer nagyon gyakran a szett része. Mivel Angliában él, az esős...

Sokaknak nap, mint nap igazi kihívást jelent az öltözködés. Egyesek éveken keresztül kísérleteznek különböző stílusokkal, színekkel, azonban egy idő után rájönnek arra, hogy a kiválasztott ruhadarabok nem igazán tükrözik vissza a személyiségüket. Ha Te is régóta keresed az utad a ruházkodás terén, és szeretnéd végre megtalálni az irányvonaladat,...