Kezdjük stílusosan az új esztendőt!

2021.02.24

Az Egri Magazin januári számában jelent meg egy cikk velem, melyben szó esik a külső megújulás fontosságáról és a munkámról. Az eredeti cikket itt olvashatjátok!

Lelkünknek is jót tesz, ha ebben a furcsa időszakban is adunk magunkra

"A stílus tanulható, a stílustanácsadó pedig egyben lélekbúvár is, akinek értenie kell vendégei valós igényeit, hogy segíthessen abban, miként válhat még jobbá a megjelenésük"- vallja Tomasovszky Andrea szín- és stílustanácsadó, személyi stylist, pedagógus, külgazdasági közgazdász és kulturális menedzser, aki a divat, ruhák, textilek, szabásvonalak, színek kavalkádjában nőtt fel. A szakmát a Mod' Art International Hungary, valamint a Central Médiaakadémia képzésein sajátította el. Az élethosszig tartó tanulásban hisz: jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi protokoll szakirányon hallgató. Andreával arról beszélgettünk, hogyan hat saját magunkra a megjelenésünk."

"A jelen helyzet ellenére sem állt le az életünk, és a korlátozások idején is ugyanúgy kell foglalkoznunk külsőnkkel még akkor is, ha adott esetben otthonról dolgozunk. Természetesen ebben az esetben a kényelmesebb ruhadarabok dominálnak. Ezzel együtt a stílusos küllem nem korlátozódhat csupán arra, amikor kilépünk az utcára, vagy mások előtt mutatkozunk: jelentősen befolyásolja hangulatunkat az, hogy milyen a megjelenésünk, legyünk bárhol is"- mondta el lapunknak Tomasovszky Andrea.

Maszk ide, vagy oda: sminkeljük magunkat!

"Attól, mert az arcunk egy részét szájmaszk takarja, ugyanúgy látható rajtunk a jólápoltság. Egy rendezett szempilla, egy izgalmas frizura, vagy éppen egy arcot jól kiemelő szemüveg például sokat dob a megjelenésünkön. Természetes, hogy mostanság a szemre helyeződik a hangsúly, ezért sok hölgy még inkább igyekszik azt kiemelni. Ám, azoknak, akinek például nem áll jól, ha erősen kihúzzák szemük vízvonalát, most is azt tanácsolom, hogy kerüljék a túlzásokat"- részletezte.

Szépségápolás és öltözködés

Megjegyezte, a megújulásunknak nem jelenthetnek akadályt a jelenlegi szabályozások. A ruhavásárlás most még inkább átkerült az online térbe, tehát még ha kerülni is akarjuk az érintkezést, van lehetőségünk arra, hogy otthon tükör előtt felpróbáljuk az adott terméket. A fodrászok és kozmetikusok ugyanúgy működnek, emellett sok szakember tart online tanfolyamot, amelyeknek köszönhetően még megnyerőbbé válhat a külsőnk.

Egy jó stílustanácsadó egyben 'pszichológus' is

Kifejtette, a stílustanácsadó feladata az, hogy segítsen a vendégnek az egyéni megjelenés felépítésében. Az igényes stílus egy életforma, amely nemcsak az öltözködésünkről szól, hanem körülvesz minket az, amit kellő igényességgel kialakítunk. Véleménye szerint attól válik valaki jó stílustanácsadóvá, ha igazán érti a hozzáfordulók igényeit.

Mindegy, hogy online vagy offline: a megújulás csak Önön múlik!

"Többségében hölgyek keresnek meg, és vallom, hogy az, aki részt vesz a stílustanácsadáson, sokkal jobban megismerheti a saját nőiességét. Online formában is igényelhető a szolgáltatásom, de például a személyes konzultáció alkalmával meg szoktam kérni a vendéget, hogy hozza magával a ruhatára egy részét, hogy abból összeállítsam számára a legelőnyösebb megjelenést biztosító kombinációkat. Ha van rá igény, elkísérem vásárolni, és segítek abban, hogy mivel érdemes felfrissítenie a ruhakészletét. Szinte kivétel nélkül azt látom rajtuk, hogy ezeken az alkalmakon teljesen meglepi őket az, hogy mennyire megváltoztatható a megjelenésük" - részletezte.

Hozzátette, amennyiben ügyfelei betartják azokat a tippeket, amelyekkel ellátja őket, akkor egy teljes megújuláson mehetnek keresztül. Egyúttal hangsúlyozta, garanciát vállal a munkájáért, a szolgáltatással elégedetlen vendégnek visszatéríti annak teljes összegét.

Stílustanácsadás lépésről lépésre

"Az első mindig az, hogy végigvesszük, mely színek állnak jól az illetőnek. Ez már önmagában jelentős változást hozhat. Megnézzük, hogy milyen hajszín állna a legjobban, és milyen árnyalatú sminket használjon. Sok esetben kiderül, hogy a tanácsadást megelőzően számára egészen előnytelen színeket használt. Ezután átvesszük azt, hogy milyen legyen a ruháinak a színe, valamint, hogy mely szabásminták állnak neki jól, és mi az, amit teljesen el kell kerülnie. Végül megnézzük, hogy alapvetően milyen öltözködési stílus illik az egyéniségéhez, tekintetbe véve a munkakörülményeit és élethelyzetét" - részletezte.

Hozzátette, van olyan, akinek csupán apróságokon kell változtatnia, ám előfordul, hogy valakinek a hajszíntől kezdve az öltözködésen át egy egészen új sminkelési szokásig teljesen átalakul a külleme.

Szeretne változtatni külsején, de nem tudja, hogyan fogjon bele?

Látogasson el a www.szinesstilustanacsadas.hu weboldalra, és egy rövid tesztből megtudhatja, hogy van-e szüksége a külső megújulásra.

SZERZŐ: ZSIGMOND LILIAN

         Kérdésed van a témával kapcsolatban? Tedd fel bátran!

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.