A sárga, mint színvitamin

2022.06.25

Miért idegenkednek olyan sokan  a sárga színtől az öltözködésben? Talán azért mert látható, észre fognak venni benne. A másik dolog pedig, hogy valószínűleg nem tudják, hogy mivel lehetne párosítani.

Amire érdemes figyelni a sárgával kapcsolatban mégpedig az, hogy elég egy kis színfolt is belőle. Ha mégis nagyobb felületen szeretnéd használni, ahogy a fotón is látható például egy sárga ruha, akkor  semleges kiegészítőket érdemes hozzá használni. Ezt a színt vissza kell fogni, bázis színeket érdemes mellé alkalmazni. Bázis színek a fekete, fehér, krém, sötétkék. Harsány színnel is fel lehet venni, de nem hiszem, hogy az élénk tél típuson kívül más szívesen viseli ilyen formában.

Tél típuson nagyon klassz a sárga feketével. Világos tavasz típuson ugyanez már nagyon sok lenne. Sokkal világosabb sárga áll eleve jól neki, azt is csak finom krémmel érdemes összerakni.

A sárga szín igazi színvitaminként funkcionál szinte tavasztől ősz végéig. Télen kevesebb sárgát használunk, de pulóverek, blézerek kiegészítők formájában akkor is nagyon jól működik. Inkább hétköznap viselünk sárgát, valamint sport ruházatban, nyaralás ideje alatt. Alkalomra a nagyon világos citrom árnyalatát ajánlom. Természetesen az alkalom jellegétől az esemény kezdési időpontjától is függ, hogy milyen módon lehet a sárga színt felvenni.

Amennyiben bizonytalan vagy abban, hogy milyen fazonok és színek állnak a legjobban neked, szeretettel várlak egyéni vagy kis csoportos stílustanácsadások egyikén.  

Már tavaly ősszel megfogalmazódott bennem, hogy a következő évben a stílustáborokat Olaszországban szervezem. Hogy miért? Nem tudok rá racionális választ adni, nyilván mert szeretem az országot, mert óriási élmény minden egyes alkalommal ott lenni, és óriási élmény a tengerparton fotókat készíteni. Szerettem volna ezeket az élményeket másokkal is...

A ceruza szoknya egy örök darab, nincs olyan hölgy, akinek legalább egy darab ne lenne a gardróbjában, de van akinek egy tucat is van, minden színben. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan viseljük, milyen felsővel vesszük fel és milyen cipővel. Természetesen a variálhatóság itt is a végtelen, én most saját példámon mutatok jó és rossz...

Amikor a vendégeimmel vagy egyáltalán hölgyekkel erről a témáról beszélgetek, általában két tábor van jelen. Az egyik, aki teljesen elutasítja, és el sem tudja képzelni, hogyan lehet felvenni sportcipőt, vagy sneakert szoknyával, a másik pedig akik bólogatnak, hogy nagyon tetszik nekik, de még nem merték kipróbálni. Kevés hölggyel találkozom, akik...

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.