A tavasz típus

2019.10.15

Az egyik legváltozatosabb típusról beszélünk, a világos, élénk meleg színek állnak számukra a legjobban. Ha magad elé képzelsz egy friss üde tavaszi mezőt, ragyogó virágokkal, pipacsokkal, nos ezek a színek állnak jól a tavaszoknak. Egyik legkiemelkedőbb szín számukra a korallpiros, ami különösen megmutatja szépségüket.
Sminkben is meleg árnyalatokat érdemes használni. A lazac, korall barackos árnyalatok lesznek számukra nagyon jók. Az élénk tavasz típus a tavaszon belül a legkontrasztosabb, legélénkebb típus. A meleg tavasz típus közelít a legjobban az ősz típushoz, viszont ha teljesen az ősz színeiben kezd el öltözni, azok el fogják nyomni. A világos tavasz típusnak pedig szinte a legvilágosabb színek állnak jól, minden sötét szín sok lesz számukra.

A tavasz típus ékszere az arany, meleg tavaszok számára a rose gold is megfelelő.  Ezenkívül természetesen a színei közül bármely árnyalat jól fog neki állni ékszer és kiegészítő formájában is.

Smink nélkül és sminkkel
Smink nélkül és sminkkel

3 altípusát különböztetjük meg:

Világos tavasz: bőre világos színű, barackos árnyaltú, szeme világos, lehet kék vagy zöld, de élénk, haja aranyszőke, vagy eper szőke.

Színei: barack, világos lazac, halvány korall, drapp, halványsárga, napsárga, sárgás pasztell zöld, halvány türkiz zöld, világos türkizkék, pezsgőszín, vajszín.

Meleg tavasz: bőre sápadt, lehet világos, szinte áttetsző is, vagy krémszínű eleféntcsont. Haja aranyszőke, vagy világos vörös, mézszőke, eperszőke. Szeme türkizkék, meleg zöld, világosbarna, aranybarna.

Színei: narancssárga, paradicsom piros, terrakotta, nap sárga, sütőtök sárga, sárgászöld, petrolkék, borsózöld, türkizkék, türkiz.

Élénk tavasz: bőre tejfehér, porcelán, vagy világos bézs, szeme nagyon élénk, vagy élénk hatású türkiz kék, türkiz zöld, vagy meleg barna. Hajszíne aranyszőke, vörös, vagy gesztenyebarna.

Színei: korallpiros, jáde-zöld, élénk türkizkék, türkiz zöld, élénk sárgászöld, narancsvörös, pisztácia, napsárga.

Tavasz típusú hírességek

Hannah New, Elizabeth Banks, Britanny Snow
Hannah New, Elizabeth Banks, Britanny Snow

Szettek tavasz típusok számára

Szerző: Tomasovszky Andrea stílustanácsadó személyi és üzleti stylist

Ha felkeltettem az érdeklődésedet a színtípusok iránt, akkor olvass tovább itt a nyár típusról!

Amennyien kérdésed van, írj az űrlapon!