Hogyan tehetjük öltözékünket apró változtatásokkal elegánssá?

2017.05.28

Sokan még egy farmernadrágban is tudnak elegánsnak lenni, mások egy alkalmibb holmiban sem. Mi a titok? Van aki bármit felvesz és elegáns benne, más nem érzi ugyanezt.

Igen, van akinek jobb érzéke van hozzá, hogy mit mivel párosítson, másnak kevésbé, nekik ezt a folyamatot tanulni kell. Aki ért hozzá, nagyon jól tudja, hogy a kiegészítőkön sok fog múlni. Ugyanabban a szettben tudunk sportosak és elegánsak is lenni apró változtatásokkal.

Vegyünk pl. alapdarabokat, egy farmer nadrág és egy fehér póló. Egy rohangálós napon mondjuk felvesszük sportcipővel és egy kényelmes bőr hátizsákkal pl: játszótérre a gyerkőccel, akkor mondhatjuk, hogy sportosan öltöztünk fel.

Utána a gyerkőcöt otthon hagyva hivatalba szeretnénk menni, és csak kisebb átöltözést szeretnénk, akkor marad a farmer fehér póló  és felvesszük a kedvenc bőr cipőnket. Ez lehet egy magasított sarkú körömcipő is, de lehet egy jó minőségű slip-on cipő is. Majd felrakunk egy-két ékszert, akár egy feltűnőbb, szebb nyakláncot, vagy egy sálat, ami a színtípusunknak megfelelő. Ha hűvös idő van, jöhet egy blézer, vagy kardigán szintén a színtípusunknak megfelelő, és egy válltáska vagy kézitáska. És már kész is az átalakulás, még egy kis rúzs és kész vagy egy hivatali ügyintézésre. Csupán az alapdarabokat variáltuk.

Egy másik kedvenc alapdarabom a kisfekete, ami készülhet bármilyen más színű anyagból is, fontos, hogy egyszínű legyen, és egyszerű legyen a fazonja. Általában a test vonalát követi és térdig ér. Alaktípustól függően természetesen lehet variálni.

Szóval egy ilyen kis ruha teljesen alkalmas egy délutáni sétához, munkahelyre vagy egy esti rendezvényre is. Ha már nem fogsz tudni átöltözni, akkor csupán a kiegészítőkkel variálhatsz. Egy balerina cipővel felveszed a sétához, ahová még mindig mehet a kis bőr hátizsák, vagy bármilyen laza hétköznapi táska. Munkahelyre egy normál bőr cipővel és kézitáskával és egy kis sállal. Az esti rendezvényhez elegáns bőr cipő, mondjuk tűsarkú, boríték táska, és ékszer vagy sál. Hűvös esetén jól jön a kardigán hozzá, de lehet blézer is. Amennyiben a cipő táska páros elegánsabb, mint a délutáni volt, akkor akár a kardigán lehet ugyanaz is, amit a az előző példában a délutáni ügyintézésen viseltünk. Ilyen esetben még az ékszer is lehet ugyanaz. Egy biztos, ütősebb kiegészítővel egyből alkalmivá teszed a szettet. Nem beszélve arról, hogy estére jöhet egy stóla is hozzá, vagy egy szép blézer, de akár egy bőrdzseki is. Kinek-kinek a stílusa mit enged meg.

A felső képen jól érzékelhető, hogy a szett nem alkalmas esti rendezvényre, és csupán a táska miatt. Egy ilyen bevásárló táskával elindulhatunk egy sétára, ha tudjuk, hogy utána még vásárolunk, és egy táska váltással mehetünk az esti programra is. Lehet, hogy most sokan azt mondjátok, hogy ti nem szoktatok ilyen ruhában vásárolni, de van olyan helyzet, amikor valóban sűrű a program, és nincs idő átöltözni. Valamint ha megnézed az olasz nőket, akik mindig kellőképpen csinosak, ők így járnak-kelnek a városban.

Remélem látjátok, hogy jól megválasztott kiegészítőkkel sokféleképpen öltözhetünk. Sokszor nem a temérdek ruhából tudunk jól és variálhatóan öltözködni, hanem a megfelelően kiválasztott kiegészítőkből, amiből szintén jó  ha van néhány  jól variálható darabunk. A táska- cipő párosítás sok mindent meghatároz. A táska-cipő-ékszer hármas pedig valóban a koronát teszi fel az öltözékünkre.

Természetesen ahhoz, hogy a megjelenésünk teljesen rendben legyen, fontos, hogy a színtípusunknak és alkatunknak megfelelően legyünk felöltözve. Ehhez már kell a kellő önismeret, vagy szakember segítsége. És itt kanyarodok vissza az első mondatomban feltett kérdésre. Mi a titok? A válasz a kellő önismeret, vagy segítség elfogadása.

Már írtam az olasz nőkről egy másik cikkemben. Ajánlom figyelmetekbe. Ők rendelkeznek kellő önismerettel.

Szeretettel: Sz&S

Ha szeretnél változtatni a megjelenéseden , jelentkezz a stílustanácsadásra, ahol megtanulod azokat az alapokat, melyek feltétlenül szükségesek az öltözködésben!


Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.