en-Tünde története

23/07/2020

Szeretnék nektek bemutatni egy hölgyet, méghozzá Dobos Tündét, aki a "Jól nézek ki" zárt csoportunk oszlopos és aktív tagja. Tünde öltözködése az elmúlt években nem kis változáson ment keresztül, így gondoltam, megér egy bejegyzést.

Mostani fotó Tündéről
Mostani fotó Tündéről

Én: Hogy öltöztél évekkel ezelőtt? Mi alapján? Mi volt a vezérelved az öltözködés mentén?

Tünde: Mindig is érdekelt a harmonikus megjelenés, a színek összhangja és irigykedve néztem az utcán a csinos hölgyeket. Ugyanakkor én nem voltam elég bátor a kibontakozáshoz, ami főként annak köszönhető, hogy elég súlyos önértékelési gondokkal küzdöttem. Soha nem tartoztam a vékony lányok közé, mindig akadt némi túlsúlyom és a hajammal sem tudtam megbékélni, egyedül a smink terén tudtam kiélni magam, mert az arcommal nem volt gondom. Arra aránylag korán rájottem, hogy a bő ruhák sem jelentenek megoldást, így maradt a farmer, póló, sál és tornacipő megoldás a legtöbb esetben. A vezérelvem a színek harmonikus összhangja és az ápolt megjelenés volt. Arra mindig ügyeltem, hogy a hajam, körmöm, sminkem rendben legyen.

Régebbi fotó Tündéről
Régebbi fotó Tündéről

Én: Szerettél öltözködni abban az időben?

Tünde: Nehéz kérdés! Inkább szerettem volna, ha őszinte akarok lenni. Igényem lett volna a szépre, de a fent említett okok miatt bátorságom nem volt és nem tudtam hogyan változtathatnék ezen.

Régebbi fotó Tündéről
Régebbi fotó Tündéről

Én: Mi indította el benned a változásra való hajlandóságot? Mi adta meg a kezdő lökést, hogy valamit változtatni kell.

Tünde: Több dolog együttesen vezetett a változás felé vezető útra. Egyrészt a munkahelyi környezet, ahol irigykedve néztem a csinos kolleganőket és én is szerettem volna egy lenni közülük. Akkoriban egy multinál dolgoztam, volt elég inspiráció. Továbbá a magánéletemben bekövetkezett változások. Jó pár éve megismertem a jelenlegi párom, akivel még a farmer-pólós időszakban találkoztam. Ő maga is ad a jó megjelenésre és véleményem szerint nagyon stílusos is. A kedvéért kezdtem el kibújni a biztonságos kis burokból és olyan darabokat is vásárolni, amiket korábban nem. Ahogy jöttek tőle a dicsértek, ez további motivációt adott a csinos megjelenésre. Sajnos nagyon sok férfi nem dicséri a párját, pedig nagyon fontos lenne és fordítva is!

Ahhoz, hogy elkezdjek másképpen öltözni és a legjobbat kihozni magamból, inspirációra volt szükségem. Ekkor kezdtem el az Interneten keresgélni cikkeket, szetteket és így találtam rá a színtípus és testalkat elméletekre. A tanácsadások egy nagyon stabil alapot tudnak adni, de önmagában nem elég. Folyamatos fejlődésre, gyakorlásra van szükség akár önszorgalomból vagy ha egyedül nem megy a tanácsadóval történő folyamatos közös munka révén.

Néhány fotó az útkeresés időszakából

Én: Mi alapján vásárolsz ma?

Tünde: Manapság már a tudatos vásárlást preferálom, amit abszolút a tanácsadásnak köszönhetek. A színtípusom és az alkatom figyelembevételével  választok és megtanultam várni a megfelelő darabokra. Amikor elkezdtem nyitni az öltözködés terén, beleestem abba a hibába, hogy impulzus vásárló lettem. A végén volt egy halom ruhám, amit nem mindig tudtam jól kombinálni vagy éreztem nem az igazi, de majd sminkelek hozzá, stb. Mostanra nem szívesen kötök kompromisszumot, ha nem muszáj. Inkább legyen kevesebb darabom, de az jól kihasználható, jó szabású és 10 pontos, ahogy te mondanád, Andi 😊

Így öltözik ma Tünde
Így öltözik ma Tünde

Én: Milyen a ruhatárad most?

Tünde: A ruhatáram minden darabját szeretem! Megvannak a megfelelő alapdarabok és ahhoz szerzek be szép színes blúzokat, blézereket, kiegészítőket. Manapság már nem pityergek a szekrény előtt, mint pár éve azon szomorkodva, hogy nem érzem magam csinosnak. Sajnos volt ilyen 🙄

Én: Mennyi idő egy ilyen ruhatárad felépíteni?

Nekem nagyjából két évembe telt, de még most is építem. Menet közben van, ami elhasználódik, cserélni kell és van még pár darab, ami hiányzik. Továbbá, ahogyan írtam is inkább várok a tökéletes darabokra, persze így lassabb a folyamat is. Kitartás kell hozzá, sok inspiráció és gyakorlás, de megéri! Soha olyan jó nőnek nem éreztem magam korábban, mint most 40 évesen és mára már én is inspirálok másokat, ami hihetetlenül felemelő érzés.

Szerzői megjegyzés: Tünde világos nyár típus, körte alkat és a klasszikus stílust kedveli.

További fotók a mostani Tündéről

Szerző: Tomasovszky Andrea stílustanácsadó, személyi és üzleti stylist

A legfrissebb blogbejegyzéseket itt olvashatod

Ha professzionális vagy a szakmádban, akkor ezt ki tudod fejezni az öltözködéseddel is, mivel az öltözködésünk a kommunikációnk része. Akár tudomást veszünk róla, akár nem, a külsőnkkel kommunikálunk, sokkal többet elárulunk saját magunkról az öltözködésünkkel, mint azt gondolnánk.

Amikor az ünnepi öltözékre gondolunk, önkéntelenül is néhány szín jut az eszünkbe. Az arany, ezüst, piros, fenyőzöld, fehér, fekete, sötétkék és minden ami csillog. Textúrákban a selyem, bársony, fényes, csillogós anyagok. Természetesen bármit felvehetünk az ünnepekkor, ez nem előírás, inkább egy ötlet, tipp, amivel ünnepi szetteket kreálhatunk.

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.