en-Néhány tipp táska vásárláshoz!

24/07/2020

Ha tanácstalan vagy a táskákat illetően, akkor talán fogok tudni segíteni neked a soraimmal.

Ugyanúgy kell hozzálátni, mint a ruhanemű vásárlásokhoz, először az alapdarabokat kell beszerezni. Az alapdarabok a ruhák esetében a fehér, fekete, szürke, sötétkék, barna, nude.  Ugyanez vonatkozik a táskákra is. Az alap táskák lehetőleg ne legyenek mintásak, cizelláltak, fontos, hogy legyenek letisztult darabjaitok, melyeket egy különlegesebb ruhához is tudtok párosítani.

Általában a hölgyek kedvelik a  nagyobb táskákat, mert sok mindent szeretnek magukkal vinni, így bár divatos darabok a clutchok és crossbodyk de annál kevésbé praktikusak, mert szinte semmi nem fér el bennük.

A táska formáját, amit választasz nagyon sok minden befolyásolja. A magasságod, stílusod stb. Alacsonyabb hölgyeknek kisebb táskákat javaslok, magasabbaknak mehetnek a nagyobb táskák. Alma alkatok számára szintén előnyösek a nagyobb táskák.

Közkedveltek a bőrhátizsákok  a bucket táskák és a shopperek. A bőrhátizsákot főleg a kismamák kedvelik, így mindkét kezük szabad maradhat a babakocsi számára. A bucket táskák és a shopperek elég nagyok, jól lehet pakolni bele és szépen illeszkednek a smart casual ruhatárhoz.

Elegáns hátizsák bázis színekben
Elegáns hátizsák bázis színekben
Bucket táska bázis színekben
Bucket táska bázis színekben
Shopperek bázis színekben
Shopperek bázis színekben

Természetesen a sort folytathatnánk, még rengeteg táskafajta van, most csak a legkedveltebbeket vettem górcső alá.

A tudatos ruhatárnak része a tudatos táska vásárlás is. Amikor már van alapdarab a táskából is a ruhatárban, utána jöhetnek a színes táskák. Érdemes megnézni, hogy a ruhatárba milyen színek illenek. Ha kapszula gardróbot építünk, és több kisebb kapszulából áll a ruhatár, akkor meg kell nézni,hogy milyen színű és stílusú táskák illenek a kapszuláinkba, és aszerint érdemes vásárolni. Így nem kevés pénzt fogunk megspórolni, mivel  nem önálló darabok lesznek a gardróbban, hanem olyan darabok, melyeket könnyen tudunk párosítani.

Ha a Te gardróbodban csak színes táska van, akkor könnyen lehet, hogy időnként nehézségbe kerül az öltözködésed, mert egy adott ruhához vagy blézerhez nem találsz igazán megfelelőt. Lehet hogy hiányzik legalább egy alap táska a ruhatáradból.

Természetesen hoztam példákat színes táskákra is. Fantasztikus darabokat lehet ám kapni, sokszor nagy  a kísértés,hogy ne szerezzünk be minden színből 1-1 darabot. A vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy biztos viselnéd az adott táskát? Van legalább egy olyan kapszulád, vagy legalább 5 olyan holmid amihez illik? Lesz rajtad legalább harmincszor? Amennyiben ezekre a kérdésekre a NEM  a válasz, akkor egyenlőre érdemesebb az üzletben vagy a webshopban hagyni. Természetesen a gyakori viselet alól kivételt képeznek az estélyi ruhához kapcsolódó alkalmi táskák.

Szerző: Tomasovszky Andrea stílustanácsadó, személyi és üzleti stylist

Kérdésed van a témával kapcsolatban? Tedd fel bátran!

A legfrissebb blogbejegyzéseket itt olvashatod!

Ha professzionális vagy a szakmádban, akkor ezt ki tudod fejezni az öltözködéseddel is, mivel az öltözködésünk a kommunikációnk része. Akár tudomást veszünk róla, akár nem, a külsőnkkel kommunikálunk, sokkal többet elárulunk saját magunkról az öltözködésünkkel, mint azt gondolnánk.

Amikor az ünnepi öltözékre gondolunk, önkéntelenül is néhány szín jut az eszünkbe. Az arany, ezüst, piros, fenyőzöld, fehér, fekete, sötétkék és minden ami csillog. Textúrákban a selyem, bársony, fényes, csillogós anyagok. Természetesen bármit felvehetünk az ünnepekkor, ez nem előírás, inkább egy ötlet, tipp, amivel ünnepi szetteket kreálhatunk.

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.