en-Hogyan viszonyuljunk a divathoz?

21/02/2017

A nők többségét érdekli a divat, mégis a kifutókon felvonultatott ruhákat sokan hordhatatlannak tartják. Természetesen van benne valami, valóban furcsa lenne néhány esetben azokban a kreációkban megjelenni a munkahelyeinken. Ennek ellenére ne határold el magad, és ne mond ,hogy nem való nekem már ez. Érdemes megfigyelni minden apró részletet a különböző divatirányzatokban, a színeket, formákat, kiegészítőket, anyagokat, és ki-ki döntse el, milyen mértékben építi be öltözködési stílusába, ruhatárába.

Készítettem egy hármas felosztást, olvasd el, és eldöntheted, hogy melyik kategóriába tartozol.

  • Divatorientált- a legújabb divatújdonságokban, extrém holmikban jár
  • Divatos- követi a divatot, de nem hódol minden divathóbortnak
  • Konszolidált - időtálló ruhákat, örök divatszíneket visel

Divatorientált- főként a tinédzserek és a huszonévesek követik leginkább a divatot, részben meg akarnak felelni a kortársaiknak, másrészt valóban fontos nekik hogy mindig trendik legyenek. Számukra ez sokkal fontosabb, mint a személyiségükhöz illő ruhadarab. Az idősebb korosztály közül pedig, aki divatorientáltan öltözködik, főként a  kreatív, a divat, vagy a média szakmákban dolgozók.

Divatos - a húszas évei elejétől a nők kialakult személyiséggel rendelkeznek, az iskolai évek után munkába állnak, és ezzel az öltözködési szokásaik is megváltoznak. Fontos marad számukra a divat, de már a személyiségük is előtérbe kerül. Saját stílust alakítanak ki. Nem mondanak le a divatról, de már nem naprakészek benne.

Konszolidált- az időtálló, klasszikus modellek és kiegészítők mindig jó szolgálatot tesznek, így akiket nem érdekel a divat, vagy nem akarják a divatot naprakészen követni, gyakran választják a divatnak ezt a módját. A klasszikus és az időtlen stílus illeszthető be legjobban ebbe a kategóriába. Ez nem azt jelenti, hogy unalmas valaki, sőt, egy-egy kiegészítővel meg lehet "bolondítani" egy klasszikus ruhadarabot.

A divathoz ahányan vagyunk, annyi féleképpen viszonyulunk. Van aki felesleges dolognak tartja, van akinek a hobbija, és van aki óriási jelentőséget tulajdonít a divatnak. Kutatások bebizonyították, hogy aki divatosan öltözködik, arról feltételezhető, hogy az ismeretei is naprakészek, tájékozott, rugalmas és dinamikus. Ha valaki divatjamúltnak véli saját ruháit, vagy akár az egész megjelenését, az hatással lehet gondolkodásmódjára, érzelmeire is. Begyepesedettnek, unalmasnak érezheti magát, és valószínű, hogy mások is így látják.

Most felteheted magadnak a kérdést? De hát én már ennyi és ennyi éves vagyok? Még mindig kövessem a divatot? Nem azt mondanám,hogy kövesd, inkább figyeld!  A divatnak semmi köze a korhoz, inkább az életszemlélethez, gondolkodásmódhoz, és érdeklődéshez, amit a körülöttünk lévő világ iránt tanúsítunk. Természetesen nem egy az egyben kell lemásolni, hanem az egyéniségedet, alkatodat figyelembe venni, és "szemezgetni" a divatból. Lehet, hogy egy szezonban csak egy dologgal újítod meg a ruhatáradat, de ha igazán ütős darab, akkor sok örömed lesz benne. Egy jól megválasztott ruhadarab a kedélyállapotunkra is nagy hatással tud lenni. Senkit nem akarok buzdítani a felesleges shoppingolásra, az önjutalmazó vásárlásokra, inkább légy tudatos. Ismerd meg önmagadat, és légy tudatos vásárló.

Ha nem tudod, hogy mi áll jól neked igazán, miben vagy a legcsinosabb, milyen frizura, smink, milyen színek lennének jók, akkor kérd szakember segítségét. Hidd el megtérül!

Ha lélekben felkészültél, és szeretnéd többször hallani az elkövetkezőkben, hogy de csinos vagy, akkor keress meg, és segítek. Nézz szét a szolgáltatások menüpont alatt, és nézd meg mit tanulhatsz meg a stílus műhelyben!

Tomasovszky Andrea

stílustanácsadó

Kép forrása: pinterest.comTelefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.