en-Az ősz típus

25/01/2020

Amikor az ősz típusra gondolunk, akkor nyugodtan felidézhetjük képzeletünkben az őszi tájat. Pont ezek a színek fognak jól állni ennek a típusnak, színei melegek, sötétek és törtek. Avarszíneknek is nevezzük ezt a színvilágot, ami fantasztikusan kiemeli az ősz típusok szépségét. Legjellegzetesebb és leggyakoribb altípusa a meleg ősz típus, őt nevezzük valódi ősz típusnak.

Sokan összekeverik a meleg ősz típusokat a meleg tavasz típusokkal, de a tavasz típusok sokkal világosabb tónusokkal rendelkeznek, és sokkal világosabb árnyalatok fognak jól állni nekik.
Az ősz típus nem gyakori Magyarországon, minden tanácsadó nagyon örül, ha befut hozzá végre egy ilyen színtípus. Az ősz típus ékszere a rezes árnyalatok, fa ékszerek, rose gold, sötétebb arany színek. Sminkben a natur természetes árnyalatok nagyon jól fognak állni, a barnás, terrakottás, nude árnyalatok. A hivalkodó élénk színek nem az ő színeik. Őszi időszak kánaán számukra az üzletekben, mivel szinte mindig az avar színek vannak porondon ilyenkor.

Sminkkel
Sminkkel

Az ősz típus altípusai

Meleg ősz típus bőre lehet sápadt, vagy sárgás, meleg bézs, szeplős.  Hajszíne vöröses barna, vagy gesztenye barna, aranyszőke, vagy aranybarna vagy vörös. Szem színe meleg barna, vagy olajzöld vagy páva kék.

Színei: mustársárga, aranysárga, aranybarna, kávébarna, terrakotta, narancssárga, bronz, rozsda, olajzöld, borsózöld, petrolkék, páva kék, arany

lágy ősz típus: a legritkább típus, bőre világos bézs, szeme aranybarna, mogyoró barna, szürkészöld, vagy türkiz, haja hamvas szőke, hamvas barna vagy arany szőke.

Színei: zöldesszürke, fáradt barna, lazac piros, barackrózsaszín, vöröses narancs, tört rozsdabarna, világos drapp, világos barna, türkiz, jáde zöld, olíva zöld, moha zöld, páva kék.

Sötét ősz típus: bőre meleg bézs, olíva, vagy sötét barna, haja sötét barna vagy vöröses barna, szeme sötét barna, arany barna vagy olíva.

Színei: khaki, olíva zöld, meleg türkizkék, négerbarna, paradicsom piros, terrakotta, rozsda, mustársárga, nap sárga, smaragdzöld, sárgászöld, petrol kék, narancsvörös, arany.

Ősz típusú hírességek

Julia Roberts, Julianne Moorem, Eva Mendes
Julia Roberts, Julianne Moorem, Eva Mendes

Ősz típus szettjei

Szeretnéd Te is megismerni a színtípusod? Jelentkezz be stílustanácsadás alapozóra!

Ha felkeltettem az érdeklődésedet a színtípusok iránt, akkor olvass tovább itt a tél típusról!

Amennyien kérdésed van, írj az űrlapon!

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.