en-A tavasz típus

25/01/2020

Az egyik legváltozatosabb típusról beszélünk, a világos, élénk meleg színek állnak számukra a legjobban. Ha magad elé képzelsz egy friss üde tavaszi mezőt, ragyogó virágokkal, pipacsokkal, nos ezek a színek állnak jól a tavaszoknak. Egyik legkiemelkedőbb szín számukra a korallpiros, ami különösen megmutatja szépségüket.
Sminkben is meleg árnyalatokat érdemes használni. A lazac, korall barackos árnyalatok lesznek számukra nagyon jók. Az élénk tavasz típus a tavaszon belül a legkontrasztosabb, legélénkebb típus. A meleg tavasz típus közelít a legjobban az ősz típushoz, viszont ha teljesen az ősz színeiben kezd el öltözni, azok el fogják nyomni. A világos tavasz típusnak pedig szinte a legvilágosabb színek állnak jól, minden sötét szín sok lesz számukra.

A tavasz típus ékszere az arany, meleg tavaszok számára a rose gold is megfelelő.  Ezenkívül természetesen a színei közül bármely árnyalat jól fog neki állni ékszer és kiegészítő formájában is.

Smink nélkül és sminkkel
Smink nélkül és sminkkel

Három altípusát különböztetjük meg

Világos tavasz: bőre világos színű, barackos árnyaltú, szeme világos, lehet kék vagy zöld, de élénk, haja aranyszőke, vagy eper szőke.

Színei: barack, világos lazac, halvány korall, drapp, halványsárga, napsárga, sárgás pasztell zöld, halvány türkiz zöld, világos türkizkék, pezsgőszín, vajszín.

Meleg tavasz: bőre sápadt, lehet világos, szinte áttetsző is, vagy krémszínű eleféntcsont. Haja aranyszőke, vagy világos vörös, mézszőke, eperszőke. Szeme türkizkék, meleg zöld, világosbarna, aranybarna.

Színei: narancssárga, paradicsom piros, terrakotta, nap sárga, sütőtök sárga, sárgászöld, petrolkék, borsózöld, türkizkék, türkiz.

Élénk tavasz: bőre tejfehér, porcelán, vagy világos bézs, szeme nagyon élénk, vagy élénk hatású türkiz kék, türkiz zöld, vagy meleg barna. Hajszíne aranyszőke, vörös, vagy gesztenyebarna.

Színei: korallpiros, jáde-zöld, élénk türkizkék, türkiz zöld, élénk sárgászöld, narancsvörös, pisztácia, napsárga.

Tavasz típusú hírességek

Hannah New, Elizabeth Banks, Britanny Snow
Hannah New, Elizabeth Banks, Britanny Snow

Szettek tavasz típusok számára

Szeretnéd Te is megismerni a  színtípusod! Jelentkezz be stílustanácsadás alapozóra!

Ha felkeltettem az érdeklődésedet a színtípusok iránt, akkor olvass tovább itt a nyár típusról!

Amennyien kérdésed van, írj az űrlapon!

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.