en-Rúzsok, rúzsszínek színtípusok szerint

21/06/2022

Mindig nagy kérdés a hölgyek számára, hogy milyen színű rúzst használjanak. Sokan azért nem használnak, mert még nem találták meg a megfelelő színt. Igazából nem is tudják,hogy melyik szín állna jól. Természetesen a száj formája is meghatározó, ha rúzsozni szeretnénk, és valóban van olyan formájú száj, amihez inkább  a szájfény áll jól, és előnyösebb a szemhangsúlyos smink. Egyébként is érdemes eldönteni,hogy szemhangsúlyos vagy szájhangsúlyos sminket szeretnénk. Általában akkor nem jó a látványosabb rúzs, ha nagyon vékony az ajak formája, de lehetnek egyéb esztétikai eltérések is. 

Ha viszont szívesen használna az ember lánya rúzst,  csupán magának a rúzsnak fantasztikus hatása van. Nem beszélve arról a benyomásról, amikor színtípus szerinti rúzst helyezünk fel. Üdévé varázsolja az arcot, frissességet sugárzunk tőle. 

Most megmutatom számotokra, hogy melyik színtípusnak milyen színű rúzst érdemes használni. Vannak matt és fényes rúzsok, érdemes próbálgatni, hogy ki melyik típussal tud inkább azonosulni, melyik ez előnyösebb.

Kezdjük a tavasz típussal a sort. A tavasz színtípus árnyalatai a korall, lazac piros, pipacs piros. 

A nyár színtípus színei a rózsa, málna piros és fukszia színek. 

Az ősz színtípus színei a terrakotta, barackos tompa akár barnás árnyalatok, esetleg keverve a

korall pirossal. Sokszor fordul elő,hogy az ideális színt kikeverjük a vendégemnek, úgy hogy két rúzs egymásra helyezünk. Van amikor nem az ideális egyik sem, viszont a kettő együtt pont tökéletes.  

A tél típus színei a rózsaszín, fukszia, tiszta piros, a sötét teleknek a burgundi és a fukszia

sötét árnyalatai. 

Miért fontos megfelelő színű rúzst használni? Erre említek 1-2 példát. Ha pl. egy ősz színtípusú hölgy erős fukszia színű rúzst használ, nagyon sok lesz rajta, szinte kiabálni fog, és közönséges hatást fog kelteni. A tél típusnak viszont egy világos rózsaszín nagyon kevés lesz, mintha nem lenne semmi az ajkain. Az ajakbalzsam, szájfény mindig lehet egyféle megoldás, de nem látványos.

Ha látványos eredményt szeretnénk, akkor színtípus szerinti rúzst kell felkenni, és magáért fog beszélni.

Nézzétek meg a saját példámat, ahol  felraktam a négy színtípusnak megfelelő rúzst, valamint színtípus szerinti nyakláncot. Bízom benne,hogy magáért beszélnek a fotók. Egy biztos, az nagyon látszódik, hogy melyiket kell végképp kerülnöm, mert öregít.

Ha tanácstalan vagy, hogy neked melyik áll jól, akkor szeretettel várlak egy szín- és stílustanácsadáson, ahol tűpontosan megnézzük a színtípusodat és utána a rúzspróbán azt is, hogy milyen színű rúzst használj, valamint száj vagy szemhangsúlyos sminket viselj inkább. 

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.