en-Hogyan pakolj praktikusan a nyaralásra?

15/09/2018

Itt a nyár, ilyenkor gyakrabban utazunk, nyaralunk, kirándulunk. Felmerül a kérdés, hogyan pakolj úgy, hogy ne vidd magaddal az egész gardróbodat? Erre nagyszerű megoldás a kapszulázás. Mit is jelent ez? Azt jelenti, hogy egy kapszulán belül olyan ruhadarabokat találtok, melyek egymással jól párosíthatóak. A tudatos gardrób című blogbejegyzésemben már írtam erről a témáról nektek.

Először is gondold át, hogy ahová mész milyen jellegű szettekre lesz szükséged? Városnézésre mész, vagy tengerparti nyaralásra. Hány napos lesz az út? És az ehhez szükséges, és ennek megfelelő kapszulát pakold be.

Ha nincsenek még kapszuláid, akkor össze kell állítanod egyet az utazáshoz.  Először is  választanod kell 1 vagy 2 bázis ruhadarabot, lehetőleg bázis színből, amihez választod a többi ruhádat. És igen, nem fogod a szekrényed teljes tartalmát elvinni, de nem is lesz rá szükséged. Olyan bázis ruhadarabot válassz, amihez van cipőd és táskád is.

Vegyünk példának egy  egy hetes tengerparti nyaralást. Nemrég jöttem haza egy ilyen útról, most van gyakorlati tapasztalatom is.

Nekem a bázis darab egy fehér szűk szárú nadrág volt. Ehhez pakoltam színes felsőket a színtípusomnak megfelelően, egy széldzsekit, egy vékonyabb nyári kabátot, és egy pulcsit. Május lévén még kellett egy -két vastagabb holmi is. Hogy ne csak egy nadrágot vigyek, egy másik szintén fehér csak rövidebb szárú ( kb. térdig érő) nadrágot is betettem, valamint egy farmer nadrágot. Ezenkívül egy maxi ruhát vittem és a strandolós cuccokat. Ja, és a reggeli tengerparit futáshoz a futó dresszt. A futócipő miatt így egyel több cipő kellett, de megérte. :) Ezen kívül egy papucs, egy fűzős sportos félcipő, és egy szandál volt nálam. Igazából mindegyiket kihasználtam.

A ruhákat a férjem ruháival együtt egy nagy bőröndbe tettem, és be is fért. A cipőink nem fértek be a bőröndbe, az egy másik táskába ment.

A lentebbi fotó nemrég készült, amikor egy baráti társasággal 4 napos Olaszországi utazáson voltam. Mit gondoltok melyik az én bőröndöm? Természetesen a kisebb. A képen látható nagyobb bőröndbe, és ehhez hasonlókba pakoltak a többiek. Az én kis bőröndömben kb. egy hétre elegendő ruha volt. Két kapszulát dobtam be a 4 napra. Az egyiknek alapja egy világos farmer nadrág volt, egy pulcsival, pólóval, a másiknak pedig egy szivar nadrág sportos blézerrel, inggel. Nem is értettem mit rejtettek ezek a nagy bőröndök? Valószínű több mint a fele ruha nem volt rajtuk. De ezt mondták is az utazás végén, hogy tényleg így volt.

Tehát még egyszer összefoglalva, amire figyeljetek a pakolásnál:

  • Mi az utazásod célja? Milyen programok lesznek?
  • Az ehhez szükséges kapszulákat pakoljátok be, vagyis egymással jól variálható ruhadarabokat  a kiegészítőkkel együtt

Amennyiben szeretnél további ötleteket stílus tippeket és közösséget találni az öltözködés témájával  kapcsolatban, gyere a zárt csoportba, ahová itt tudsz jelentkezni.

Szerző: Tomasovszky Andrea, stílustanácsadó, személyi és üzleti  stylist

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.