en-            A stílus és a divat

05/02/2017

Lehet látni nőket és férfiakat egyaránt, akire ha ránézünk, az jut az ember eszébe, hogy olyan jó stílusa van. Egy jó stílus mögött ott lehet a divat, de nem feltétlen a legújabb, és nem is minden esetben. Ha valaki divatos, az még nem stílusos. A divatban ott van a kor lenyomata, a társadalmi hangulat, közgondolkodás, gazdasági állapot ( lsd. II. világháború divatja).

Amíg a divat folyamatosan megújul, ismétli önmagát, és változik, addig a stílusra inkább jellemző az állandóság. A stílusosan öltözködő ember mindig jól választ az adott divatirányzatból, és csak a neki megfelelő darabot, színt, vagy kiegészítőt választja ki. Soha nem öltözik tetőtől talpig trendi ruhákba. Ez távol áll a stílusos nőtől. Mindig jól, és jó ízléssel keveri a stílusokat, valamint a régit az újjal. Egy régi ruhadarabot is fel tud venni és párosítani több másikkal amiben igazán sikkes lesz. A stílusos nő mindig mindenhol meg tud jelenni, ismeri a testi adottságait, és annak megfelelően öltözik. A jó stílusú nő öltözete harmóniában van a személyiségével, amitől magabiztos, és emlékezetes. "Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem, hogy emlékeznek rád" (Giorgio Armani).

A jó megjelenéshez sokszor csak a legegyszerűbb darabok szükségesek, egy sötétkék farmer, egy fehér ing, egy tengerészkék pulcsi, vagy zakó, barna cipő, és egy jó öv. Egy jól öltözött hölgyre mindig jellemző a "kevesebb mindig több" elve. Nem a feltűnő extrém öltözetek tesznek valakit emlékezetessé, hanem a finomság, a helyes egyensúly megtartása.

Ha szeretnél finomítani a stílusodon, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá, fordulj hozzám bizalommal!

Tomasovszky Andrea

stílustanácsadó

A kép forrása: google.com


Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.