en-Mit tegyél, ha nem vagy modell alkat?

16/01/2019

Sokan sokféle alkattal rendelkezünk, és valljuk be legtöbb ember nem modell alkat.

Az első és legfontosabb dolog, hogy barátkozz meg a külsőddel és fogadd el magadat olyannak, amilyen alkattal rendelkezel. ( Na ez most nagyon elcsépelt! De akkor is így van! :) ) Ezt már biztos sokszor és sokat hallottad, de ahhoz hogy boldog és elégedett életet tudj élni, muszáj gyakorlatba ültetni. Ha magadtól nem megy, kérd szakember segítséget. Ma már nagyon jó fórumok, tréningek, könyvek vannak, melyek az önbizalmadat építik.

Ha ez megvan, fel kell mérni reálisan a testi adottságaidat. Az hogy ki milyen alkattal, csontozattal rendelkezik, nem tőlünk függ, így nem kell szégyellni. Többféle alkattípus van, mindenki besorolható valamelyikbe. Fontos, hogy barátkozzunk meg a sajátunkkal, és ne a másikra vágyakozzunk. Természetesen fogyókúrázni lehet, de most arra gondolok, hogy ha egy személy körte alkat, akkor abból nehezen lesz fordított háromszög alkat, mert a csontozata ilyen, széles a csípője, és keskeny a válla.

Öltözködéssel lehet ellensúlyozni az alkati adottságokat, és ki lehet emelni ami előnyös, el lehet rejteni az előnytelent. Erre megvannak a praktikák, trükkök. Nem csak akkor nézhet valaki jól ki, ha 170 cm és 55 kg. A külső megjelenésnél három dolog játszik fontos szerepet, a megfelelő szín  és fazon kiválasztása, valamint  az egyéniséghez  illő stílus kialakítása.

Az adott személyhez illő  öltözéken kívül nagyon fontos az ápoltság, a jó frizura, smink, ápolt körmök. Ha a frizurád rendben van, megfelelő a színe, a fazonja, akkor ez már fél siker. Szintén meghatározó az, hogy a szemöldök vonal rendben legyen. Az arcot gyakorlatilag a szemöldök és a haj keretezi. Ha ez a kettő rendben van, a smink már másodlagos lesz.

Amikor megismered a színeidet, és kipróbálod, már majdnem kész a tökéletes szett. Ha mindezt olyan szabásvonallal tetézed, amely a Te alkatodra való, akkor azt hiszem, teljesen magabiztosan érezheted magad a bőrödben. Ebben az esetben fogod látni, az hogy milyen alkattal rendelkezel, már nem is olyan lényeges, hiszen naponta hallod, hogy milyen jól nézel ki.

Szerző: Tomasovszky Andrea, stílustanácsadó, személyi és üzleti stylist

Szeretnél személyre szóló tanácsokat kapni? Jelentkezz be stílustanácsadásra!

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.