en-Hogy legyél mindig jól öltözött és csinos?

14/08/2017

Biztosan te is látsz hölgyeket és urakat egyaránt, akik mindig jól öltözöttek tudnak lenni, mindig minden alkalomra megtalálják a megfelelő szettet, és nem okoz ez az egész nekik nehézséget. Mindig tudják, hogy mi áll jól nekik, és nem nyúlnak mellé.

De ne aggódj, te is meg tudod tanulni. Csak egy kis odafigyelést igényel. Magától persze ez sem fog menni, mint semmi más az életben.

Fontos, hogy ismerd meg a testi adottságaidat, legyél vele tisztában, és a szerint öltözz. Ne akarj másnak látszani, mint aki vagy! A te egyéniségedhez passzoló stílust keress! Ne másold az embereket, inkább inspirálódj rajtuk keresztül! Jó kis szabadidős foglalatosság  időnként öltözködéssel kapcsolatos cikkeket olvasni, képeket nézegetni stílusosan öltözött hölgyekről, férfiakról. Apró kis változtatással kellő stílusosságot vihetünk a szettünkbe. Ez lehet egy új kendő, cipő, akár egy ékszer is. Mindezek viseléséhez kell magabiztosság, és kellő lazaság is.

A márkafüggés kicsit unalmas, és unalmas az is, ha egy boltból vásárolod meg az egész ruhatáradat. Merj kombinálni, és kísérletezz! Keresd a minőségi ruhadarabokat. A minőség és márka nem ugyanaz. Tapintsd meg az anyagot, látod benne a tartósságot, időtállóságot, és azt is, ha csak egy szezonra készítették.

A trend nem minden. Nem kell mindenképpen trendinek is lenni. Figyeld meg az igazán stílusos személyeket, nem foglalkoznak a trendekkel, mégis nagyon jól néznek ki. Próbálj saját stílust kialakítani, ami rád jellemző. Legyenek benne olyan elemek, amik rád utalnak. Ha az aktuális divat megfelel a stílusodnak, színtípusodnak, akkor lehet vásárolni, és  jó darabokat beszerezni, ami akár több évre is elegendő. De ha szeretnél több évig egy darabot viselni, akkor arra azért vigyázz, hogy ne teljesen és mindenestül az aktuális divat szerint készült legyen, mind színében mintájában, mert akkor azt már a következő szezonban nem fogod szeretni, mivel a tavalyi divat lenyomata van rajta. Keress inkább időtálló darabokat!

És nagyon fontos, hogy használd az alapdarabokat!

Az emberek általában a ruháik 20 százalékát viselik, a maradék 80 százalék a szekrényükben marad. Mindig vannak kedvenc darabok, de jó lenne, ha a ruhatárunk sok kedvenc darabból állna, és minden egyes darabot szívesen viselnénk is. Nyilván ahhoz,hogy ez így legyen, nem szabad össze-vissza feleslegesen vásárolni. A tudatos vásárlásról már írtam. Kell egy alapruhatár, ami az alapdarabokból áll, ez színtípusonként és stlílusonként változhat, ezért ezzel majd egy másik cikkben foglalkozom. Az alapdarabok viselése már önmagában is egy megfelelő öltözetet biztosít, és több eseményre is felvehető.

Az öltözködést tekintsd egy kreatív kihívásnak, ami minden nap örömet okoz! Tanulj meg örülni minden apró dolognak, és engedd,hogy az öltözködés is tudjon örömet okozni! Tarts ruhapróbákat otthon, állíts össze szetteket, fotózd le ami nagyon jól sikerül. És amikor bajban vagy reggel, hogy mit vegyél fel, nézd végig a fotókat, és jönnek majd az ötletek.

Mindenkinek kellemes próbálgatást és vásárlást kívánok!

Sz&S

képek forrása: pinterest.com

Amennyiben szeretnél még tanulni az öltözködésről, mert nincs egyben a gardróbod, jelentkezz be stílustanácsadásra!

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.