en-A sárga, mint színvitamin

05/10/2022

Miért idegenkednek olyan sokan  a sárga színtől az öltözködésben? Talán azért mert látható, észre fognak venni benne. A másik dolog pedig, hogy valószínűleg nem tudják, hogy mivel lehetne párosítani.

Amire érdemes figyelni a sárgával kapcsolatban mégpedig az, hogy elég egy kis színfolt is belőle. Ha mégis nagyobb felületen szeretnéd használni, ahogy a fotón is látható például egy sárga ruha, akkor  semleges kiegészítőket érdemes hozzá használni. Ezt a színt vissza kell fogni, bázis színeket érdemes mellé alkalmazni. Bázis színek a fekete, fehér, krém, sötétkék. Harsány színnel is fel lehet venni, de nem hiszem, hogy az élénk tél típuson kívül más szívesen viseli ilyen formában.

Tél típuson nagyon klassz a sárga feketével. Világos tavasz típuson ugyanez már nagyon sok lenne. Sokkal világosabb sárga áll eleve jól neki, azt is csak finom krémmel érdemes összerakni.

A sárga szín igazi színvitaminként funkcionál szinte tavasztől ősz végéig. Télen kevesebb sárgát használunk, de pulóverek, blézerek kiegészítők formájában akkor is nagyon jól működik. Inkább hétköznap viselünk sárgát, valamint sport ruházatban, nyaralás ideje alatt. Alkalomra a nagyon világos citrom árnyalatát ajánlom. Természetesen az alkalom jellegétől az esemény kezdési időpontjától is függ, hogy milyen módon lehet a sárga színt felvenni.

Amennyiben bizonytalan vagy abban, hogy milyen fazonok és színek állnak a legjobban neked, szeretettel várlak egyéni vagy kis csoportos stílustanácsadások egyikén.  

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.