en-2020 ősz/tél trendjelentés

06/03/2021

Fontosnak tartom előre elmondani, hogy a trendek jönnek mennek. Véleményem szerinte sokkal fontosabb a stílusunk építése, mint a trendek követése. Viszont a trendek pontosan alkalmasak arra, hogy új dolgokat csempésszünk a ruhatárunkba. És amikor az aktuális trend éppen megfelel a stílusunknak és ízlésünknek, akkor nyert ügyünk van. Ebben az esetben érdemes 1-2 minőségi darabok beszerezni.

Az idei őszi-téli szezon egyik trendje a nude szín, vagyis minden ami nude. Ez a szín a tavasz és ősz típusoknak fog kedvezni, hiszen nekik áll a legjobban. De természetesen a  többi típus képviselői is szemezgethetnek belőle, csak okosan kell összerakniuk szettet. Lehetőleg az arc közelébe olyan színt kell tenni, ami jól áll. Egy teljesen nude szettnek rendkívül kifinomult, visszafogott, elegáns hatása van.  Egy élénk színű lánccal, vagy kis kendővel bárki fel tudja dobni. Sok esetben egy jó smink is csodákra képes. Én személy szerint évek óta viselem a nude darabokat akár tetőtől talpig, és nagyon szeretem.

Tél típusok ki tudják egészíteni hófehérrel, feketével, sötétkékkel, vagy fenyő zölddel. Ha az arcod előtt lesz egy kis kontraszt, és egy élénk szín, akkor nem fog teljesen sápasztani a nude.

A következő trend, ami még mindig tartja magát az a puffos ujj, a fodrok és a masnik.  A puffos ujjról  azt kell tudni, hogy azoknak fog jól állni, akiknek keskenyebb a válla. Egy eleve szélesebb vállalkat tovább szélesít, így erre érdemes figyelni. Ha valaki arányosan vékony alkatú, és egy puffos ujjú felsőt vesz fel, akkor érdemes a csípő résznél is egy kicsit erősíteni, mert különben arányok el fognak tolódni. A puffos ujjak a körte alkatoknak nagyon előnyösek. A fodrokról azt kell tudni, hogy volument növelnek. Olyan helyre érdemes rakni, ahol nem szeretnéd magadat erősíteni. A masnikra is ez érvényes, főleg a nagyobbakra.

Minden ami kockás, az idei év nagy divatja. Ide tartozik az Eszterházy kockás, pepita kockás, ablak kockás stb. Nagy divat most a hölgyek körében  pepita kockás nadrágkosztüm. Ha nem próbáltad még a kockásat, de tetszik, azt javaslom,hogy bázis színnel kezd, és kisebb kockákkal először. A nagy kockák egyébként szintén volument növelnek, így tisztában kell lenned azzal, hogy a magasságod, testalkatod szempontjából melyik az előnyösebb. Egy pepita kockás zakót  bázis színből jól ki tudsz használni a későbbiekben is, örök darab, kevésbé megy ki a divatból.

És jöhetnek a rojtok, minden ami rojtos. Egy klasszikus hölgy ruhatárába kevésbé beépíthető, de van azért rá példa lentebb, viszont aki szereti az extravagáns holmikat, számukra ez a trend kedvező lesz. Munkahelyre nem ajánlom, kifejezetten utcai  viselet inkább, nyáron tengerpartra.

A klasszikus ruhatárban így tud megjelenni például
A klasszikus ruhatárban így tud megjelenni például

Nagy trend idén ősszel a bőr és a fémes hatás. Bőrnadrágok, bőrdzseki, bőrkabátok minden mennyiségben. Ha tetszik a bőr neked, mindenképpen kombinálva építsd be a ruhatáradban, és ne tetőtől talpig. Irodai viseletre például egyáltalán nem alkalmas. Ha a stílusos megjelenést részesíted előnyben, akkor egy bőr nadrághoz már ne bőr dzsekit válassz, hanem egy másik textúrát inkább, és fordítva.  Egy hosszú bőrkabát alá sem kell már bőr nadrágot felvenni, mert kevésbé lesz stílusos és ízléses a megjelenés.

A maszkulin ruhadarabok is az idei ősz trendi darabjai közé sorolhatóak. A széles válltömések, nagy mérető széles vállú kabátok is trendiek. Ne feledkezzetek el arról, hogy ezek a darabok kevés embernek állnak jól. A maszkulin darabokkal eleve érdemes vigyázni, Inkább nőiesebb hölgyeknek javasolt. A férfias hatást mindenképpen ellensúlyozni kell. Pl. hosszú haj, ékszer. Könnyen túlságosan férfiasnak tűnhetsz egy ilyen darabban, ha nem tudod ellensúlyozni a nőiességeddel.

Ha úgy érzed,hogy szívesen foglalkoznál az egyéni stílusod építésével, akkor várlak Téged szeretettel az ONLINE STÍLUSKLUBBAN, ahová most kélt havi előfizetést ajándékba kapsz, ha december 16-ig jelentkezel.

A blog legfrissebb bejegyzéseit itt olvashatod!

Ha professzionális vagy a szakmádban, akkor ezt ki tudod fejezni az öltözködéseddel is, mivel az öltözködésünk a kommunikációnk része. Akár tudomást veszünk róla, akár nem, a külsőnkkel kommunikálunk, sokkal többet elárulunk saját magunkról az öltözködésünkkel, mint azt gondolnánk.

Amikor az ünnepi öltözékre gondolunk, önkéntelenül is néhány szín jut az eszünkbe. Az arany, ezüst, piros, fenyőzöld, fehér, fekete, sötétkék és minden ami csillog. Textúrákban a selyem, bársony, fényes, csillogós anyagok. Természetesen bármit felvehetünk az ünnepekkor, ez nem előírás, inkább egy ötlet, tipp, amivel ünnepi szetteket kreálhatunk.

Iratkozz fel a blogbejegyzésekre!

Telefon: +36-70 293 47 24
E-mail: szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu
Tomasovszky Andrea +36-70 293 47 24 szinesstilus@szinesstilustanacsadas.hu 1107 Budapest, Gém u.